avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia la zi

Am si eu o intrebare la dmneavoastra.Eu lucrez la patron si sub nici o forma nu mai vreau sa raman aici,si as vrea sa-mi dau demisia la zi.Acum daca puteti dvs sa-mi spuneti daca se poate aproba,sau ce patesc daca patronul nu vrea sa accepte si vrea sa ma oblige sa raman in preaviz?Normal din data de 25 mai as intra 5 zile in concediu,si eu din data de 24 vreau sa-i inmanez demisia.Sper sa ma puteti ajuta.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 16 Mai 2012
Demisia este un act unilateral de vointa si nu se motiveaza si nu se aproba, se ia doar act de ea.Demisia este insotita de un preaviz de maxim 20 de zile, iar in situatia in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile din CIM puteti demisiona fara preaviz(art 81(8) Codul muncii). Pe perioada preavizului aveti calitatea de salariat, cu toate drepturile si obligatiile. Daca nu doriti sa va prezentati la serviciu in perioada de preaviz veti fi considerat absent si vi se va desface CIM pentru absente nemotivate, dupa indeplinirea procedurii din Codul muncii.



Preavizul maxim in cazul demisiei este de de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Nu exista preaviz de maxim 20 de zile ...:)

Va depuneti demisia si apoi nu va mai prezentati la locul de munca, daca nu doriti sa efectuati preavizul .. in aceasta situatie, angajatorul poate decide concedierea disciplinara a dvs ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)
Demisie tatar_nicolae2006 tatar_nicolae2006 Ce repercursiuni poate avea pentru salariat nerespectarea preavizului.Cu alte cuvinte demisionez si din ziua urmatoare nu mai merg la serviciu? (vezi toată discuția)
Conflict de munca vasiledela4 vasiledela4 lucrez la o firma din cauza neintelegerilor cu un coleg vreau sa plec am anuntiat patronu ca vreau sa plec dar el mi-a raspuns ca, plec cind vrea el eu vroiam ... (vezi toată discuția)