avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia la zi dintr-un hipermarket
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia la zi dintr-un hipermarket

Va salut cu respect!
Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit sa imi gasesc un loc de munca stabil in londra unde ar trebui sa fiu cat mai repede. Exista cumva posibilitatea sa imi dau demisia la zi ? pentru ca marea majoritate a plecat cu preaviz de 20 zile ... in alea 20 zile muncind ca sclavii si nefiind platiti. Restul care au plecat au plecat si dupa spusele directorului au fost dati in judecata pentru nerespectarea contractului insa ei nu stiu nici pana in momentul de fata nimic. . . as vrea sa plec cat mai repede si cat mai curat. Exista aceasta posibilitate ? ..
Cel mai recent răspuns: danielabalan_69 , utilizator 18:03, 6 August 2014
Puteti incerca sa depuneti o cerere pentru incetarea CIM cu acordul partilor, la o data convenita.
Daca nu sunt de acord cu asa ceva, atunci depuneti demisia, ei va vor da 20 de zile lucratoare preaviz, timp in care puteti solicita concediul de odihna pe care nu l-ati efectuat. Daca nu va mai prezentati la lucru in perioada de preaviz, atunci angajatorul va considera ca aveti absente nemotivate, fapt pentru care va putea demara o cercetare disciplinara. Intrucat dvs. nu va veti prezenta la cercetare, angajatorul are dreptul sa va inceteze CIM ca sanctiune disciplinara. Asta va fi consemnat in Revisal la ITM.
Nu are pentru ce sa va dea in judecata, a mintit si despre ceilalti care au plecat deja.
E cea mai buna varianta sa plecati in preaviz, daca tot nu va plateste pentru munca depusa in aceasta perioada.
Ultima modificare: Duminică, 3 August 2014
ana-cer, moderator
1.Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie. Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele. Salariatul poate demisiona şi fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.Prin urmare este ilegal sa nu fiti platit pentru munca desfasurata in aceasta perioada de preaviz.
Aşa cum mentiona şi dna Ana, în caz de neprezentare la locul de muncă pentru efectuarea preavizului, veţi fi convocat pentru o cercetare disciplinară privind abaterile săvarşite de la Regulamentul Intern- absenţe nemotivate- iar prin neprezentarea dvs la convocare, contractul de muncă va înceta pe motive ce ţin de persoana salariatului , conform art. 61 lit. a din CM.
2. Există posibilitatea încetării contractului individual de muncă de comun acord, ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de dumneavoastră cu societatea, conform art. 55 lit. b din CM.
Rămane la latitudinea dvs. să luaţi decizia care vă avantajează cel mai mult.
@ croco_madness

1.Demisia la zi nu este prevazuta in niciun act normativ. Fie incetati c.i.m. cu acordul partilor, fie prin demisie (cu sau fara preaviz).

2. Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

3. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

4. Eventual ar putea atrage si o raspundere patrimoniala a salariatului, dar trebuie sa recunoastem ca procedura este la fel de greoaie ca in cazul cercetarii disciplinare.
Asa ne mint patronii astia ca ne dau in judecata ei au toate drepturile si noi ca angajati ce avem nimic decat de pierdut .eu mi am bagat demisia si nu m am mai dus pentru ca nu se mai putea dar am ramas cu neplata salariului pentru zilele lucrate si garantia care miau oprito la angajadre si fara concediu luat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere disciplinara cim? gillu gillu Buna ziua. Salariatul inregistreaza o cerere de demisie , si invoca art. 87 alin . 7 Codul Muncii, cu previz partial de 2 zile, insa termen pe care nu l-a mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare ... mafteig mafteig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare speta, de curand mi-am dat demisia de la fostul angajator neputand sta in previz cele 20 ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz odoras odoras Doresc sa-mi dau demisia dintr-o societate unde am functie de conducere. Cum pot pleca fara a sta in preavizul de 45 de zile prevazut in conctractul individual ... (vezi toată discuția)