Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare speta, de curand mi-am dat demisia de la fostul angajator neputand sta in previz cele 20 zile lucratoare. Am redactat cererea de demisie in care solicitam sa mi se incheie contractul de munca cu urmatoare zi lucratoare. Am primit numar de inregistrare si mentiunea ca nu se respecta perioada de preaviz pe cererea de demisie.De asemenea, mi-au comunicat verbal ca fi incheiat disciplinar. Au trecut 4 zile de cand nu m-am mai prezentat la locul de munca, insa contractul de munca nu a fost incheiat. As dori sa stiu, daca se poate, in cate zile din punct de vedere legal ar trebui incetat contractul si care este procedura.
Multumesc frumos.
magiccom
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cercetarea disciplinara, numire comisie, convocarea in scris a salariatului, salariatul se poate prezenta sau nu, emiterea deciziei de sanctionare in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta de savarsirea faptei, sanctiunea poate consta in desfacerea disciplinara a contractului de munca.
In situatia descrisa sunt doua posibilitati :
1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
2. Puteti fi doar pontat nemotivat pe durata preavizului , fara sa se procedeze la cercetarea disciplinara.
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns. Au ales prima varianta. Mi-au trimis convocarea in vederea cercetarii disciplinare, pe motiv ca am absentat nemotivat 4 zile. Mentionez ca am numar de inregistrare la cererea de demisie pe care le-am inaintat-o prin care le-am adus la cunostinta faptul ca nu voi mai veni la locul de munca, in acelasi timp, cf legii nu trebuiau sa ma notifice timp de 3 zile, pentru a ma prezenta la birou?
Multumesc anticipat.
Am inteles. Imi vor inceta contractul disciplinar cu absente nemotivate, cu toate ca am anuntat. Imi puteti spune urmarile neprezentarii mele la desfasurarea cercetarii disciplinare?
Multumesc.
Demisie
pirvuralucam
Buna ziua,
sunt angajata la o firma, vreau sa demisionez, mi-am gasit in alte parte un post mult mai bun, am depus cererea de demisie, in contractul de ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara
Coltoi
In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)