avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetarea disciplinara

In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia mea, printr-o notificare scrisa in care am spus si motivul pentru care nu ma mai prezint - atitudinea nepotrivita pe care o are sefa serviciului fata de mine. Pe data de 18 nov. a.c. primesc prin posta o adresa prin care sunt convocata la cercetare disciplinara in data de 26 nov. a.c. pentru absente nemotivate. Intrebarea mea este, de ce sunt chemata la o astfel de cercetare atata timp cat eu am anuntat ca nu mai pot continua activitatea la locul de munca, institutia nu mi-a raspuns la notificarea pe care eu am adresata-o, si daca sa merg la aceasta comisie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 23 Noiembrie 2015
Dvs ati depus o cerere prin care solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie?

In situaţia absenţei nemotivate a salariatului de la serviciu, angajatorul poate decide suspendarea contractului individual de muncă, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă, ori regulamentul intern sau poate decide demararea procedurii cercetarii disciplinare a acestuia.
Ultima modificare: Duminică, 22 Noiembrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu am depus cerere de demisie sau incheierea contractul cu acordul partilor. Am facut o notificare unde am spus ce mi se intampla la locul de munca si de ce nu mai pot continua. Nu trebuia sa primesc o rezolutie la aceasta notificare?
Nu era necesara o rezolutie pe acea instiintare. Angajatorul trebuia sa demareze o cercetare in acea privinta, dar depunerea acelei instiintari nu insemna si lipsa nemotivata a dvs. de la locul de munca.
Cercetarea la care va referiti poate fi demarata chiar si dupa o luna daca angajatul anunta imediat ca nu se mai prezinta?
Da, poate fi demarata si dupa o astfel de perioada.

Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim, absente nemotivate mroby mroby Buna ziua, As dorii sa va intreb in ce conditii se poate desface un CIM pentru absentele nemotivate ale salariatului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare ... mafteig mafteig Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere referitoare la urmatoare speta, de curand mi-am dat demisia de la fostul angajator neputand sta in previz cele 20 ... (vezi toată discuția)