In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia mea, printr-o notificare scrisa in care am spus si motivul pentru care nu ma mai prezint - atitudinea nepotrivita pe care o are sefa serviciului fata de mine. Pe data de 18 nov. a.c. primesc prin posta o adresa prin care sunt convocata la cercetare disciplinara in data de 26 nov. a.c. pentru absente nemotivate. Intrebarea mea este, de ce sunt chemata la o astfel de cercetare atata timp cat eu am anuntat ca nu mai pot continua activitatea la locul de munca, institutia nu mi-a raspuns la notificarea pe care eu am adresata-o, si daca sa merg la aceasta comisie? Multumesc!
Dvs ati depus o cerere prin care solicitati incetarea c.i.m. cu acordul partilor sau prin demisie?
In situaţia absenţei nemotivate a salariatului de la serviciu, angajatorul poate decide suspendarea contractului individual de muncă, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă, ori regulamentul intern sau poate decide demararea procedurii cercetarii disciplinare a acestuia.
Nu am depus cerere de demisie sau incheierea contractul cu acordul partilor. Am facut o notificare unde am spus ce mi se intampla la locul de munca si de ce nu mai pot continua. Nu trebuia sa primesc o rezolutie la aceasta notificare?
Nu era necesara o rezolutie pe acea instiintare. Angajatorul trebuia sa demareze o cercetare in acea privinta, dar depunerea acelei instiintari nu insemna si lipsa nemotivata a dvs. de la locul de munca.
Da, poate fi demarata si dupa o astfel de perioada.
Angajatorul dispune aplicarea sanctiunii disciplinare printr-o decizie emisa in forma scrisa, in termen de 30 de zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare, dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.