Doresc sa-mi dau demisia dintr-o societate unde am functie de conducere. Cum pot pleca fara a sta in preavizul de 45 de zile prevazut in conctractul individual de munca?
Mentionez ca angajatorul nu e de acord cu demisia la zi. Ce posibilitati legale am in afara de a sta cele 45 de zile?
Multumesc
Exista posibilitatea de a solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. , situatie in care nu se acorda preaviz.
De asemenea, puteti demisiona fara preaviz numai in conditiile in care angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
1. Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia.
sau
2. Este posibil ca angajatorul sa nu treaca la cercetarea disciplinara a dvs ci doar sa va ponteze absent nemotivat pe perioada de preaviz in care ati lipsit de la munca si pana la terminarea preavizului.
Preaviz
luciacita
Buna ziua,
Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat ... (vezi toată discuția)