avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu si preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu si preaviz

Salut! De curand am fost la niste interviuri si vineri in sfarsit am trecut de interviul final si am primit o oferta. Chestia este ca au nevoie urgenta de oameni si ar vrea sa incep cat mai repede munca (2 saptamani). Stiu ca termenul legal este de 20 zile dar as vrea sa stiu daca exista vreun workaround legal. Luni voi avea discutia cu managerul, dar in caz ca va tine cu dintii de acele 20 zile (suntem understaffed in actuala echipa), pot folosi cele 12 zile de concediu pe care le mai am ca sa incep mai repede la noul loc de munca? Este vreo problema daca se suprapun perioadele de angajare?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 10 August 2014
Va intereseaza probabil termenul de preaviz! Va sfatuiesc sa consultati CIM-ul dvs. sa vedeti ce scrie acolo; poate sa fie maxim 20 de zile lucratoare sau mai putin! Termenul respectiv de preaviz trebuie respectat in cazul demisiei, daca nu cumva gasiti intelegere la actualul dvs. angajator si incetati CIM-ul cu acordul partilor, fara a mai fi nevoit sa respectati termenul de preaviz!
Dca actualul dvs. angajator nu este de acord cu incetarea CIM prin acordul partilor, va trebui sa respectati termenul de preaviz si, daca va luati cele 12 zile de concediu de odihna, asta inseamna ca suspendati termenul respectiv de preaviz, dar, dupa cele 12 zile, ceea ce a ramas din termenul respectiv de preaviz trebuie respectat, asa ca va trebui sa reveniti la actualul loc de munca si....nu ati rezolvat nimic in concluzie!
1. Puteti sa incheiati un nou contrcat individual de munca (CIM) si sa incepeti activitatea la noul loc de munca oricand doriti dvs.

2. - Cu data cand incepeti activitatea veti lipsi nemotivat de la actualul loc de munca si veti fi concediat pentru absente nemotivate.
- Aceasta nu va afecteaza la noul loc de munca.
@ blazaiev

1. Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55lit.b C.mun. - , situatie in care nu se acorda preaviz.

2. Pe durata preavizului va puteti lua zilele de CO ramase nefectuate.

3. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Asadar, nu exista o limita a numarului contractelor de munca incheiate de o singura persoana fie ele cu norma intreaga sau cu timp partial ori pe durata determinata sau nedetermnata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea preavizului nicoletacucos nicoletacucos Buna ziua, mi am dat demisia pe data de 30/10/2014,si mi a dat preaviz de 20 zile lucrătoare. Nu pot sta așa mult, deoarece mi am gasit un loc de munca mai ... (vezi toată discuția)
Demisie la zi anelice anelice BUna ziua, In cazul in care doresc sa -mi schimb locul de munca am dreptul de a-mi prezenta demisia la zi ? Adresez aceasta intrebare deoarece angajatorul ... (vezi toată discuția)