avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea preavizului

Buna ziua, mi am dat demisia pe data de 30/10/2014,si mi a dat preaviz de 20 zile lucrătoare. Nu pot sta așa mult, deoarece mi am gasit un loc de munca mai bun, mentionez ca doresc sa stau in preaviz doar pana oe 12/11/2014,deoarece trebuie sa ma angajez in cealalta parte. Ce se intampla daca eu voi pleca, nu voi respecta preavizul, menționez ca nu am decât o luna de când st angajata Aștept un rasp urgent
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 9 Noiembrie 2014
In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
1. Puteti sa va angajati la noul loc de munca si fara sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) de la actualul loc de munca.

2. - Intre timp pentru absentele nemotivate de la actualul loc de munca veti putea fi concediata disciplinar.
- Aceasta nu va afecteaza in nici un fel la viitorul loc de munca (mai ales daca intre timp incheiati un CIM).

3. Veti fi convocata la actualul loc de munca, la comisia de cercetarea disciplinara prealabila, dvs. nu va veti prezenta si se va emite decizia de concediere din care un exemplar trebuie sa va soseaca si dvs. acasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Preaviz demisie Raluca Gorun Raluca Gorun Buna ziua, Daca un angajat isi da demisia si angajatorul NU renunta la preaviz, dar angajatul nu vrea sa se mai prezinte la locul de munca in timpul ... (vezi toată discuția)