avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

Buna ziua,
Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara preaviz. Va rog sa-mi spuneti cum m-ar putea afecta pe mine, daca ma poate da in judecata, daca mi-ar putea face rau la viitorul angajator .
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
pavel_elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 31 Iulie 2019
In situatia in care angajatorul nu a respectat una din obligatiile cuprinse in CIM sau regulamentul intern, puteti demisiona fara preaviz.
Exista sanse ca cineva sa va angajeze, chiar daca ati fost concediata disciplinar.

Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.
Ok. Am inteles. Multumesc pentru raspuns.
Dar sa spunem ca angajatorul si-a respectat obligatiile, ce mi se poate intampla .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul demisiei cu preaviz, nerespectarea termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea dvs. disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

De asemenea , exista doua posibilitati in situatia in care nu respectati termenul de preaviz :
1) fie se demareaza procedura cercetarii disciplinare pentru absentele nemotivate din perioada de preaviz. Situatie in care , raportul de munca poate fi desfacut disciplinar.

2) fie veti fi pontat nemotivat in acele zile, urmand ca raportul de munca sa va fie incetat la expirarea perioadei de preaviz in baza art.81 alin.7 C.mun. - prin demisie - , fara a se mai demara cercetarea disciplinara a dvs.

Absentele nemotivate vor fi mentionate in D112 si in adeverinta de vechime.
Atentie : Absentele nemotivate se scad din vechimea in munca
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - nerespectare preaviz ContSters171121 ContSters171121 Buna ziua. Sunt angajat la o firma inca in perioada de proba (30 de zile). Mi-am dat preavizul deoarece am gasit intr-un loc mai bun si ne-am inteles verbal cu ... (vezi toată discuția)
In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Cerere demisie - fara preaviz dar cu acordul angajatorului pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Sunt angajata la o firma si doresc sa-mi dau demisia fara preaviz dar cu acordul angajatorului. In cazul in care angajatorul va dori sa stau in ... (vezi toată discuția)