avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Buna ziua!

Am o problema cu cartea mea de munca.. mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca incepand cu data de 7 septembrie 2009, in contractul de munca este prevazut preaviz de 14 zile calendaristice, insemnand ca eu nu mai lucrez acolo incepanbd cu data de 21 septembrie 2009, corect? Aceasta data, 21 septembrie 2009 este prima zi de munca la actualul job... problema este urmatoarea: firma care se ocupa de cartea mea de munca mi-a inchis cartea de munca incepand cu data de 22 septembrie 2009, si cei de la actualul loc de munca mi-au facut contractul incepand cu data de 21 septembrie 2009, si acum firma care colaboreaza cu cei de la vechiul loc de munca ori nu vrea ori nu este capabila sa repare greseala lor, cel putin din punctul meu de vedere, adica sa-mi inchida cartea de munca cu data de cel mult 21 septembrie 2009...MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT ..SAU CHIAR MAI MULTE DACA ESTE POSIBIL??? VA ROG MULT CA IMI PIERD RABDAREA......#-o#-oX-(X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: eva_alexa29 , utilizator 09:21, 24 Februarie 2010
Se opereaza in carnet de munca cap VII text rectificat,corectia asupra datei inchiderii CIM
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

Se opereaza in carnet de munca cap VII text rectificat,corectia asupra datei inchiderii CIM

Vroiam sa stiu si daca e corecta data cu care s-a facut inchiderea cartii de munca.
In cazul demsiei, perioada de preaviz ptr functiile de executie este 15 zile si nu de 14.
Nu conteaza daca o zi veti aparea in cafrnetul de munca ca fiind angajata in 2 parti (adica in data de 22.09 la vechiul loc de munca si la cel nou).

Noul loc de munca sa va deschida cartea incepand cu 21.09, asa cum v-ati angajat.

O eventuala modificare a datei de incepare la vechiul ooc de munca nu se poate face sub forma unei "corectii" ptr ca trebuie sa existe documenet care sa ateste data. Or, daca decizia de incetare este cu 22.09 nu se poate inscrie in carnet 21.09.
Codul muncii spune clar ca perioada de preaviz in cazul demisiei nu poate fi mai mare de 15 respectiv 30 de zile.
Normal daca societatea de la care ati plecat a gresit ar trebui sa remedieze greseala.
Termenele de preaviz de 15, respectiv 30 de zile calendaristice, au caracter imperativ ca durată maximă, ceea ce înseamnă că părţile pot negocia o durată mai mică.

Nu constituie niciun impediment daca se suprapune o zi , in activitatea dvs ... legea prevede cumulul de c.i.m..

Alte discuții în legătură

Demisia+zilele de concediu ALINA-MARIA ALINA-MARIA buna seara , am si eu citeva intrebari? doresc sa mi dau demisia de comun acrd a ambelor parti cit mai curind posibil pentru ca mi-am gasit un alt job in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Razvan121 Razvan121 La 1 Septembrie am fost chemat in biroul patronului unde am fost anunțat ca de la aceasta data intru 11 zile in concediu timp in care sa-mi caut un alt ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca nyky79 nyky79 Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema Am lucrat la o firma 6 ani de zile din 2000 pana in 2006 cand am intrat in CIC pana anul acesta.Pe 21 ... (vezi toată discuția)