avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lichidare oligatorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lichidare oligatorie?

Buna ziua,
am si eu doua intrebari si rog putin ajutor;
Mi-am dat demisia si am respectat perioada de preaviz, in cazul in care nu am avut gestiune sau ceva pe inventar, era obligatoriu sa-mi fac lichidarea?
Daca nu am facut lichidarea este vre-o problema?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:50, 19 Aprilie 2010
nu este nici o problema. la sfarsitul perioadei de preaviz trebuia sa primiti decizia de incetare a cim.

in rest ... succes la noul job!
Problema este ca fara fisa de lichidare semnata de toate compartimentele, nu se va putea inchide cartea de munca.
Solicitati de la Biroul resurse umane aceasta fise, pe care ar trebui s-o semnati in cel mult doua ore, apoi o depuneti la resurse umane si vi se va inmana CM inchisa.
Cartea de munca mi s-a inchis si este ok, problema este ca mi s-a facut o plangere penala pentru delapidare si nu inteleg de ce, eu nu am avut gestiune?
In codul muncii nu se pomeneste de fisa de lichidare. Dar foarte multi angajatori le intocmesc la incetarea raporturilor de munca. Si cred ca e mai bine asa pentru ambele parti.
Sfatul meu este sa-ti iei neaparat nota de lichidare de la ei, acel document certifica descarcarea ta de orice obligatii fata de firma.
Pe aceasta fisa se scriu compartimentele care trebuie sa semneze ca nu mai ai datorii fata de firma de nici o natura : exemplu - daca ai avut gestiune se face mai inainte inventarierea si predarea gestiunii, financiar-contabilitate (avansuri nedecontate, ...etc ).
In acest caz trebuie neaparat sa va angajati un avocat.

Alte discuții în legătură

Predare gestiune in caz de concediere peta20ro peta20ro In data de 17.01.2011, am fost intiintata ca-mi va inceta activitatea, am primit preavizul pana in data de 15.02.2011. Mentionez ca am avut gestiune. Am ... (vezi toată discuția)
Preaviz- nota lichidare nataliaz nataliaz Buna ziua, ma aflu in situatia de a-mi fi depus demisia la data de 80.06.09, executant preaviz pana pe data de 23.06.09.(nu stiu daca a fost inregistrata, ... (vezi toată discuția)
Expirare contract individual de munca channaha channaha Buna seara. Am un contract de munca, care expira la 15.06.2012. Astazi am anuntat verbal ca nu mai vreau sa semnez alt contract de munca din motive personale. ... (vezi toată discuția)