Buna ziua,
am si eu doua intrebari si rog putin ajutor;
Mi-am dat demisia si am respectat perioada de preaviz, in cazul in care nu am avut gestiune sau ceva pe inventar, era obligatoriu sa-mi fac lichidarea?
Daca nu am facut lichidarea este vre-o problema?
Problema este ca fara fisa de lichidare semnata de toate compartimentele, nu se va putea inchide cartea de munca.
Solicitati de la Biroul resurse umane aceasta fise, pe care ar trebui s-o semnati in cel mult doua ore, apoi o depuneti la resurse umane si vi se va inmana CM inchisa.
Cartea de munca mi s-a inchis si este ok, problema este ca mi s-a facut o plangere penala pentru delapidare si nu inteleg de ce, eu nu am avut gestiune?
In codul muncii nu se pomeneste de fisa de lichidare. Dar foarte multi angajatori le intocmesc la incetarea raporturilor de munca. Si cred ca e mai bine asa pentru ambele parti.
Sfatul meu este sa-ti iei neaparat nota de lichidare de la ei, acel document certifica descarcarea ta de orice obligatii fata de firma.
Pe aceasta fisa se scriu compartimentele care trebuie sa semneze ca nu mai ai datorii fata de firma de nici o natura : exemplu - daca ai avut gestiune se face mai inainte inventarierea si predarea gestiunii, financiar-contabilitate (avansuri nedecontate, ...etc ).