In data de 17.01.2011, am fost intiintata ca-mi va inceta activitatea, am primit preavizul pana in data de 15.02.2011. Mentionez ca am avut gestiune. Am solicitat in aceasta perioada dispozitii de predare a gestiunii. In aceasta perioada am fost la serviciuu mai mult de 4 ore cat prevede legea. Intrebarea mea este: daca nu s-a dispus in aceasta perioada efectuarea inventarului de catre conducerea unitatii, dupa incheierea preavizului cum pot fi obligata fara a fi platita sa particip la un inventar, si cine-l poate face?
Ce repercursiuni au asupra mea toate acestea.Lichidarea nu mi-a fost semnata in data de 16, pe motiv ca trebuie sa predau gestiunea, ori gestionarul desemnat sa preia nu preia fara inventar.
Astept raspuns competent.
Multumesc
Inventarierea si predarea gestiunii trebuiau facute pana cel tarziu ultima zi a preavizului.Daca unitatea nu a facut ce trebuia, dvs. puteati solicitata efectuarea inventarului. Trebuie stabilita o comisie de inventariere. Normal ca nu veti fi platita pentru a participa de inventariere si nu ati fi fost platita daca s-ar fi facut in timpul preavizului, doar ca atunci era vorba de salariul corespunzator perioadei lucrate.
Daca nu se face inventarul nu vi se elibereaza fisa de lichidare si nu se inchide cartea de munca. Discutati cu conducerea societatii sa urgenteze ceea ce trebuia sa faca pana acum.
Nota de lichidare nu este obligatorie si nu este o conditie pentru inchiderea cartii de munca.
Eu intreb daca dumneavoastra ati luat in primire gestiunea conform legii, cu inventar de predare-primire............. si daca aveti contract de gestionar?
perfect de aacord cu d-nul contabil.
Daca nu ati fost numit gestinar, puteti preda cu proces-verbal de predare -primire ...nu vor sa primeasca, , specificati pe procesul -verbal si puneti sa semneze martori.
Am primit gestiune cu proce verbal de predare-primire in 2003, gestiunea e foarte mare, timpul efectiv cat a durat inventarul cand am primit gestiunea a fost de 3 luni.
E inposibil sa se faca inventarul in 2-3 zile. Spuneti-mi ce pot face? Nu mai apar ca angajat, al societatii.
Am venit la Societate si mi-am exprimat disponibilitatea, dar orice are o limita.
Preluare gestiune
papillon
Buna seara!
In calitate de sef de magazin trebuie sa preiau o gestiune, insa la inventar nu am fost lasat sa particip venind o echipa speciala de la centru ... (vezi toată discuția)
Gestiune
Daniel Valentin
Bună ziua!
In prezent sunt gestionar-vânzător la un magazin de piese auto, lucrez de 8 luni de zile, astăzi mi-am depus demisia cu un preaviz de 20 zile ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune
MARTACESTI
In data de 11.12.2017 a fost efectuat inventar la gestiunea la care am fost gestionar, fara lipsuri, in data de 12.12.2017 sufar un AVC drept pentru care timp ... (vezi toată discuția)