avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte in urma demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte in urma demisiei

Buna ziua!

In data de 1 februarie, am depus demisia la locul actual de munca. Preavizul este cel prevazut in CIM, adica de 15 zile.

Va rog sa-mi spuneti conform legislatiei in vigoare ce acte trebuie sa primesc de la firma, si ce pasi trebuie eu sa urmez. Cu ce acte trebuie sa merg la ITM (daca trebuie), etc.

Orice informatie este binevenita! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 4 Februarie 2011
Buna ziua.
Ar trebui sa primiti un exemplar inregistrat din decizia de incetare a comtractului.
Nota de lichidare la zi. (cu salariu, concediu de odihna neefectuat.........).
Sunt angajat din 2007. Ar trebui sa am carte de munca? Daca da, aceasta este la ITM? Cine este responsabil sa faca, cartea de munca? O face ITM-ul automat la prima angajare? Mentionez ca inainte de a lucra la aceasta firma, am mai lucrat intr-o firma, de unde mi se spune ca pe vremea aia (2006) nu se mai faceau carti de munca.
Intrebati la resurse umane daca s-a intocmit carnetul de munca. In cazul unui raspuns negativ, solicitati o adeverinta de vechime, cu salariile avute, respectiv functiile detinute.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
Rodica2011, utilizator
Buna ziua din nou.
Daca aveti sau nu carnet de munca dumneavoastra trebuie sa stiti.
Daca nu aveti, puteti sa faceti o cerere pentru eliberarea unei adeverinte de vechime la ITM sau la angajator, pentru perioada lucrata.
Daca aveti deja carnet de munca sunt 2 variante:
Fie ca mergeti la itm sa anunatati ca nu mai lucrati la firma sa v-a pregatesca carnetul mai repede si sa nu asteptai sa se restutuie la angajator.
varianta 2 asteptati restituirea cartii de munca la angajator de carte ITM pe baza programarii.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca Cornel  Vasile Cornel Vasile Prin Ordinul MMFPS nr.1083/07.03.2011 s-a aprobat procedura de lucru privind eliberarea carnetelor de munca salariatilor angajatorilor pentru care ITM-urile ... (vezi toată discuția)
Carte de munca/contract de munca cristina.ionita cristina.ionita buna ziua poastez si eu pentru prima data pe acest forum; nelamurirea mea este urmatoarea: se mai fac carti de munca? sau se practica doar contractul ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta ContSters93166 ContSters93166 salut!sunt din bucuresti si mi-am pierdut cartea de munca in urma cu vreo 10 luni;intre timp m-am angajat (25.09.2008)si la firma care sunt acum mi-au cerut ... (vezi toată discuția)