avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca pierduta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca pierduta

salut!sunt din bucuresti si mi-am pierdut cartea de munca in urma cu vreo 10 luni;intre timp m-am angajat (25.09.2008)si la firma care sunt acum mi-au cerut cartea de munca le-am explicat ca nu o mai am si am dat o declaratie pe propria raspundere precum ca am carte de munca dar am piedut-o.in trecut am mai lucrat la vreo doua firme de la care am acumulat vechime de 1 an jumate.intrebarea mea este cum sa procedez ca sa-mi scot o alta carte de munca cat mai repede posibil ;unde sa ma adresez? si cam cat dureaza?

in cazul in care numai doresc sa trec si vechimea din trecut mai dureaza mult sa scot alta carte de munca? va multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2009
ContSters93166, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 16 Iunie 2009
Trebuie declarata pierduta la Monitorul Oficial, apoi trebuie sa luati de la fiecare angajator adeverinte de vechime (va dura destul de mult). Societatea unde lucrati in prezent va achizitiona un alt carnet de munca si se vor face inscrisurile pe duplicatul carnetului de munca conform adeverintelor de vechime. Trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si pantofi comozi.
Daca nu doriti sa va fie trecuta acea perioada lucrata pana la piederea carnetului de munca, procedura este simpla ... trebuie sa declarati ca nu aveti carnet de munca (dvs deja ati declarat ca ati avut carnet de munca dar l-ati pierdut - puteti fi acuzat de fals in declaratii)... noul angajator achizitioneaza un nou tipizat de carnet de munca de la Directia de Munca si pe care il duce la ITM sa-l completeze in cazul in care nu are aprobare de pastrare si completare a carnetelor de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere carte de munca Ioan HERMENEANU Ioan HERMENEANU care sant pasi pentru a face reconstituirea ei (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta anamaria.m anamaria.m vreau sa angajez pe cineva care spune ca si-a pierdut cartea de munca. eu vreau totusi sa inregistrez contractul sau de munca cu mine ca angajator. este ... (vezi toată discuția)
Carti de munca lilicrin lilicrin Din pacate unul dintre cei care urma sa ii angajam pe firma si a carui carte de munca am pierdut-o ma ameninta ca daca nu ii aduc cartea lui de munca asa cum ... (vezi toată discuția)