avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Carti de munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Carti de munca

Din pacate unul dintre cei care urma sa ii angajam pe firma si a carui carte de munca am pierdut-o ma ameninta ca daca nu ii aduc cartea lui de munca asa cum era ma da in judecata. Cum pot evita asta? La oficiul cartilor de munca se pastreaza copii? Pot sa ii cumpar alta carte de munca si sa o duc acolo sa completeze toate locurile de munca unde a fost angajat anterior, anii de pensie sau majorarile? Pot face iar cartea completa de munca? Trebuie sa depun ceva cereri? Am declarat ca sunt pierdute in M.O. dar omul isi vrea cartea de munca se teme ca daca nu o are completa nu mai are aceasi vechime si il influenteaza la pensie. #-o :((
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 16 Ianuarie 2009
În caz de pierdere a carnetului de munca, se va elibera celui în cauza un carnet de munca duplicat, de către ultima unitate
la care acesta a lucrat sau lucrează. Dacă ultima unitate a fost supusă reorganizării, duplicatul se va elibera de către unitatea care deţine scriptele unităţii reorganizate.
Eliberarea duplicatului în caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai după publicarea pierderii acestuia în Monitorul Oficial al României.

Daca a fost iesit la pensie, o copie a carnetului de munca o puteti gasi la Casa de Pensii. In caz contrar, trebuie sa aiba adeverinte de vechime de la toate locurile de munca avute pentru a fi completat carnetul de munca.
Deci nu am nici o sansa sa ii inapoiez omului cartea de munca cu aceleasi inscrisuri pe care le-a avut? Mai are 4 ani pana iese la pensie si probabil de aceea tine asa mult sa aiba iarasi vechea lui carte de munca. Pot sa cer o carte dublicat daca am publicat-o in M.O. ca fiind pierduta?
Da, se merge la Directia de munca cu formularul de achizitionare a carnetului de munca vizat de catre inspectorul ITM, atasati la formular copie de pe M.Of. in care a aparut anuntul cu pierderea carnetului de munca si chitanta de plata a tipizatului de carnet de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca pierduta de catre angajator lukas123 lukas123 Buna ziua, Fostul angajator mi-a pierdut cartea de munca. Ce fac acum ? Am pierdut si vechimea ? Mai sunt inregistrat pe undeva ? Multumesc in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta florian_b florian_b Buna ziua. Tatal meu a lucrat la o firma de transport, respectiv ROLI TRANS pana in anul 2000. Am luat legatura cu ei pentru recuperarea cartii de munca, insa ... (vezi toată discuția)
Pierdut lilicrin lilicrin Am pierdut 2 carti de munca a doi angajati. Trebuia sa le duc la fortele de munca si le-am lasat pe drum...#-o. Le pot recupera cumva? Exista dubluri sau ceva ... (vezi toată discuția)