avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pierdut
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pierdut

Am pierdut 2 carti de munca a doi angajati. Trebuia sa le duc la fortele de munca si le-am lasat pe drum...#-o. Le pot recupera cumva? Exista dubluri sau ceva ce pot face?!:((:((:((
Cel mai recent răspuns: lilicrin , utilizator 17:55, 9 Ianuarie 2009
In caz de pierdere a carnetului de munca, se va elibera celui in cauza un carnet de munca duplicat, de catre ultima unitate la care acesta a lucrat sau lucreaza.
Eliberarea duplicatului in caz de pierdere a carnetului de munca, se face numai dupa publicarea pierderii acestuia in Monitorul Oficial al Romaniei - gasiti aici formularul prin care se declara pierdut carnetul de munca
[ link extern ]

1. Angajatul trebuie sa declare pierdut carnetul de munca in M.O. La declararea in M.O trebuie sa cunoasca seria si numarul carnetului, precum si unitatea emitenta, date pe care le va obtine de la Camera de Munca, in cazul in care nu detine o copie a carnetului. Sau se poate sa se duca sa ceara o adeverinta de la unitatea emitenta , daca aceasta mai exista.
2. Angajatul trebuie sa aduca M.O. in care este publicat anuntul cu pierderea carnetului sau, la angajator , iar dumneavoastra , ca si angajator veti cumpara un nou carnet de munca pentru el de la Directia Muncii, unde vi se solicita M.O. cu anuntul si o adresa , vizata de Camera de Munca.
3. De la Directia Muncii vi se da un nou carnet si un proces-verbal, pe care le veti duce la Camera de Munca, iar cei de acolo ii va reface carnetul si cu vechimea anterioara, daca au datele necesare in calculator; daca nu, el ca angajat va aduce adeverinte de la toate locurile de munca anterioare.
Va multumesc pentru raspuns. As mai vrea sa stiu daca nu exista o cale mai simpla.(eu nu stiu toate datele si nu as vrea ca cei doi viitori angajati sa stie ca am pierdut cartile lor de munca.) Nu pot solicita o copie sau ceva de genul acesta de la Fortele de Munca sau ei nu detin copii, eu dat deja anunt in ziar(fara prea multe date, acela nu se pune sau trebuie obligatoriu la M.O?) Scuze pt ca insist cu intrebarile:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti de munca lilicrin lilicrin Din pacate unul dintre cei care urma sa ii angajam pe firma si a carui carte de munca am pierdut-o ma ameninta ca daca nu ii aduc cartea lui de munca asa cum ... (vezi toată discuția)
O noua carte de munca corinacarstoiu corinacarstoiu Care este procedura care trebuie adoptata in momentul in care solicit eliberarea unei noi carti de munca? Unde trebuie sa merg? Cui trebuie sa ma adresez? Cat ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea cartii de munca mariamagdalena mariamagdalena In conditiile in care s-a pierdut cartea de munca, cui trebuie sa te adresezi pentru reconstituirea acesteia si ce acte ar fi necesare? Multumiri pentru ... (vezi toată discuția)