avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pierdere carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pierdere carte de munca

care sant pasi pentru a face reconstituirea ei
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 15 Martie 2011
1. Daca este vorba de perioade lucrate dupa data de 01.04.2001 nu mai este nevoie de reconstituirea vechimii. Ea este inregistrata la Casa de Pensii in baza declaratiilor nominale lunare intocmite si transmise de angajator.
2. Daca este vorba de perioade de dinainte de 01.04.2001 trebuie sa mergeti la toate unitatile unde ati lucrat si sa cereti adeverinte de vechime.
3. Aceste adeverinte le pastrati pana la data cand veti depune actele pentru pensionare. De la 01.01.2011 nu se mai foloseste si nu se mai intocmeste carnet de munca.
Am reusit sa pierd carnetul de munca al unui tanar. As prefera sa scot un duplicat mai ales ca nu a avut decat un singur loc de munca inainte de a lucra la societatea noastra. Cum pot sa-i spun eu copilului ca i-am pierdut carnetul de munca si ca la pensie nu-i va trebui. El nu va intelege. El va intelege ca cineva, distrat, i-a facut un rau. Voi incepe demersurile pentru scoaterea unui duplicat. Problema este ca nu stiu ce as putea face daca nu mai exista carnete de munca in Amzei si, chiar daca mai exista, cine imi da trimitere ca sa cumpar. Va rog sa ma indrumati ce pot face. Va multumesc. Madi60
@ madi60
Nu mai exista tipizate pentru carnete de munca ...prin urmare, nu aveti cum sa-i cumparati un nou tipizat.
În lipsa tipizatului de carnet de muncă îi întocmiti o adeverinţă de vechime.

@ Ioan HERMENEANU
Este necesar sa declarati pierduta cartea de munca in Monitorul Oficial, prin care sa evidentiati demersurile de reconstituire a actului.
Cu o copie a anuntului sa mergeti la toti angajatorii, care sa va dea o adeverinta prin care sa va reconstituie perioada de munca petrecuta in unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire carte de munca ancarapan ancarapan Am un prieten care se apropie de pensie.Cartea lui de munca a fost pierduta de unul din angajatorii anteriori. Acum lucreaza in strainatate,dar are nevoie de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum ... Alexandra.Lavinia Alexandra.Lavinia Bună ziua în cazul în care cartea de muncă a fost pierdută,cum se poate recupera? (vezi toată discuția)
Carte de munca pierduta Gratziella Gratziella Buna seara! Am descoperit astazi ca nu imi gasesc cartea de munca desi stiu foarte bine ca mi-a fost data de firma unde lucram anul trecut, pentru ca numai ... (vezi toată discuția)