avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respectarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respectarea contractului de munca

Salut, am o mica sau mai mare problema privind contractul de munca. Pana in data de 30.04.2011 am lucrat la o firma cu ctr pe perioada determinata.am avut ct pe 3luni,5luni, apoi iar pe 3luni expirand in 30.04.2011. De fiecare data am primit o anexa la ctr abia in ultimele 2 zile de ctr. Spre surprinderea mea in data de 29.04.2011 mi s-a comunicat ca nu mi se mai prelungeste ctr iar din 30.04.2011, adica a 2 a zi sunt liber. Ma pot adresa instantei de judecata cu privire la modul de informare? Adica nu erau obligati legal, chiar daca am ctr pe determinat, sa ma anunte cu 2 sapt inainte ca nu mi se mai prelungeste, ca un fel de preaviz? Precizez ca nu am semnat decizia de incetare ci am dispus sa imi fie trimisa acasa cu confiermare de primire. Decizia de incetare e datata cu 29.04.2011 si decide incetare ctr cu data de 30.04.2011 conform art 56 lit j din codul muncii ( legea 53 /2003)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 2 Mai 2011
Contractul pe perioada determinata se incheie automat cand se termina perioada fara sa mai fie nevoie de preavize sau alte notificari.
Art. 56. - Contractul individual de munca inceteaza de drept:

j) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;

Art.80 alin.4Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
razvan2424 a scris:

Salut, am o mica sau mai mare problema privind contractul de munca. Pana in data de 30.04.2011 am lucrat la o firma cu ctr pe perioada determinata.am avut ct pe 3luni,5luni, apoi iar pe 3luni expirand in 30.04.2011. De fiecare data am primit o anexa la ctr abia in ultimele 2 zile de ctr. Spre surprinderea mea in data de 29.04.2011 mi s-a comunicat ca nu mi se mai prelungeste ctr iar din 30.04.2011, adica a 2 a zi sunt liber. Ma pot adresa instantei de judecata cu privire la modul de informare? Adica nu erau obligati legal, chiar daca am ctr pe determinat, sa ma anunte cu 2 sapt inainte ca nu mi se mai prelungeste, ca un fel de preaviz? Precizez ca nu am semnat decizia de incetare ci am dispus sa imi fie trimisa acasa cu confiermare de primire. Decizia de incetare e datata cu 29.04.2011 si decide incetare ctr cu data de 30.04.2011 conform art 56 lit j din codul muncii ( legea 53 /2003)
Multumesc

Angajatorul nu este obligat sa va anunte ca nu va mai prelungeste durata c.i.m. ... prin urmare, decizia acestuia de a va anunte cu 2 zile inainte de expirarea duratei nu contravine legislatiei in materie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat incetare jax jax Buna ziua, M-am angajat cu data de 1 oct. cu ctr. determinat perioada 1 luna, functia economist, expira pe data de 31 oct. (cade duminica) daca dupa ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca Carys Carys am un contract de munca pe o perioada determinata ( 3 luni).in data de 4 noiembrie expira contractul dar n-am fost anuntata de nimic in legatura cu prelungirea ... (vezi toată discuția)
Concediu medical la final de contract de munca cu durata determinata friday_325 friday_325 Buna ziua, un angajat caruia tocmai urmeaza sa ii expire CIM-ul pe durata determinata s-a \"imbolnavit\" brusc dupa ce a fost anuntat ca nu i se mai ... (vezi toată discuția)