avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Activitate Maevis

Activitate Maevis

Va multumesc, am citit discutiile insa am observat ca sunt din 2013. In perioada aceea nu era implementat GDPR din cate stiu. Si eu lucrez intr-un domeniu in care era necesar sa facem copie la CI insa dupa GDPR ni s-a scos aceasta regula si astfel nu mai e nevoie de copie. Luand prin analogie, mi se pare ciudat ca la banca se cere. In momentul depunerii iti ofera o foaie pe care scrie ca iti dai acordul sa iti lasi numele, telefonul si adresa de email insa nu specifica nicaieri ca au nevoie de datele de pe CI. Deci nu semnezi nicaieri ca esti de acord sa iti faca acea copie.

Cornel Vasile a scris:

Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Buna ziua, care este baza legala pentru care se cere copie dupa CI la depunerea unei sume de bani la banca? Daca suma este depusa la bancomat nu e necesara acea copie. Conform GDPR se mai cere copie dupa CI in cazul depunerii la ghiseu?
Mostenire casa
Casa e pe numele bunicii, ea are 2 copii si 4 nepoti. Se poate trece casa pe numele unui nepot fara sa fie trecuta pe cei 2 copii ai ei si fara ca toti ceilalti sa fie de acord si sa semneze? Poate un fiu de al ei sa isi cedeze partea unui nepot ales de el?
La orice.

gi-jane2 a scris:

Drept la ce?

Buna seara,
Am urmatoarea speta legata de rudenie si afinitate: o bunica are o nepoata (rudenie in linie dreapta gradul 2) si o nora (afinitate gradul 1). Legal, care din cele doua (nepoata sau nora) are mai multe drepturi?
Conform codului deontologic al farmacistului, sectiunea 8 Incompatibilitati art.37:
Exercitarea profesiei de farmacist este incompatibilă cu:

a) exercitarea concomitentă a profesiei de medic;

b) starea de sănătate fizică sau psihică necorespunzătoare pentru exercitarea profesiei de farmacist;

c) comerciant persoană fizică;

d) exercitarea unor activităţi contrare legii sau bunelor moravuri;

e) calitatea de lucrător comercial sau agent comercial;

f) angajat al altor unităţi decât cele care au ca obiect de activitate serviciile farmaceutice, cercetarea farmaceutică, producţia ori distribuţia de medicamente sau activităţile prevăzute la art. 36 alin. (2).

1. Este posibil sa intemeiez o agentie de marketing digital, respectiv, sa ofer servicii de marketing publicitar si sa continui totodata sa lucrez ca farmacist?
2. Este posibil sa lucrez in domeniul IT si sa continui sa lucrez ca farmacist?

Va multumesc anticipat.