avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters68065

Activitate ContSters68065

Multumesc frumos pt. raspuns!
Răspuns la discuția Martori in instanta
Pai, daca dvs. ati STA efectiv pe loc intr-un autoturism si vine la dvs. pol. si suflati, in urma insistentelor acestuia in alcooltest, si se constata ca ati baut, considerati normal sa vi se faca dosar penal si sa primiti (eventual) o condamnare pt. conducere in stare de ebrietate???
Răspuns la discuția Martori in instanta
Nu conteaza daca eram parcat sau nu regulamentar!!! Atat timp cat MASINA NU RULA CI EFECTIV STATEA PE LOC care e problema. In al doilea rand, masina putea fi lasata acolo de catre o terta persoana!
Se pare ca nu intelegeti! Atat timp cat nu ma aflu in miscare (in sensul ca nu conduc efectiv) pot sa am alcoolemia 10 la mie! Nu conteaza.Ce conteaza ca dorm in masina sau in sant sau acasa? Legea interzice CONDUSUL unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, nu statul in auto......
Răspuns la discuția Martori in instanta
Eram in auto. Daca eram in interiorul masinii asta nu inseamna automat ca ma si deplasam cu masina! Si in acest caz nu cred ca mai este relevant rezult. probelor biologice!
Intrebarea mea era: care din marturii au castig de cauza: cea a martorului (mincinos, de altfel) al politiei rutiere sau decl celor doi martori ai mei?
Oprit in trafic, alcooltest-1.54, spital-recoltare,dosar penel. Martor pol.-un taximetrist care a fost chemat tel. de catre pol la spital, a semnat p. v. in alb (habar nu avea de nimic).
Intrebare: daca eu aduc doi martori care pot declara ca nu eram in mers cu auto, se vor lua in considerare decl. lor? Practic, pol. nu are alte dovezi in afara de acel taximetrist (care nu a vazut absolut nimic si a semnat "ca primaru'") stiind ca atunci cand pol.rutiera are nevoie de un martor apeleaza la cei din aceasta bransa!
Ma pot ajuta cei doi martori daca acestia sustin HOTARAT varianta mea?
Multumesc pt. raspunsuri, anticipat!
Rezultatele recalcularii depind de ce ati mancat, ca si cat ati baut, in ce interval de timp, concentratia de alcool a bauturii consumate, inaltimea si greutatea dvs, daca ati dormit sau nu si alte aspecte, toate acestea fiind coroborate intr-o formula de calcul a celor de la IML si pe baza careia va rezulta alcoolemia.

Cu un avocat bun, care a mai lucrat la astfel de cazuri, aveti sanse ca alcoolemia in urma recalcularii sa fie pana in limita de 0.80, caz in care va incadrati la contraventie (nu la infractiune), iar in acest caz va veti recupera permisul dupa 90 de zile de la data pronuntarii definitive a organelor competente.
Fiti foarte atent ce avocat alegeti!!!
Bafta!



[Mesaj editat de moderator - Art. 292 Cod penal: Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.]
Din pacate, nu. Sunt in aceeasi situatie si nu exista nicio sansa sa obtii dovada cu drept de conducere. Pt. alcool la volan exista o singura dovada: fara drept de a conduce.
Dar, atat timp, cat martorii mei sunt la fel de credibili (sau nu) ca si martorul pol., care specific inca odata: nu a fost prezent, nu a vazut nimic, efectiv este un martor mincinos dat fiind faptul ca a semnat pt. simplu fapt ca asa i-a cerut pol. (am inteles ca e o practica uzuala, atunci cand pol. nu are martori de partea lor cheama un taximetrist care semneaza in aceasta calitate), de ce nu am sanse in justitie?
Practic, e cuvantul martorilor mei impotriva unui singure persoane (martorul pol.)? Ca dovezi concrete ca m-as fi aflat in mers nu exista?
Buna!
Pe scurt: oprit de pol. rutiera in trafic, alcooltest 1.54 la mie, spital-recoltare, dosar penal. La spital pol. a chemat telefonic un taximetrist, acesta a semnat p.v. in alb in calitate de martor (desi nu a vazut nimic, nici macar pe mine). Probe video sau alti martori- nu.
Intrebare: daca, la proces, aduc 2-3 martori care sustin ca nu eram in mers, ci doar stateam in masina, ma ajuta cu ceva sau........ma complic degeaba?
Mentionez ca nu am dat nicio declaratie si nici nu am semnat nimic.
Multumesc celor care pot raspunde!
Din pacate, pt. tine, o sa te alegi cu un dosar penal (la sange va iesi aproape dublu). Cauta urgent un avocat care a avut (si castigat) cauze precum cea descrisa de tine, pt. ca exista posibilitatea sa te alegi cu o condamnare cu suspendare daca esti la prima infractiune sau cu executare daca esti in termenul de incercare. Nu te lua dupa agentii care te-au oprit pt. ca ei stiau foarte bine ce urmeaza, dar, probabil au vrut sa nu le dai batai de cap in acel moment!