avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori in instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori in instanta

Oprit in trafic, alcooltest-1.54, spital-recoltare,dosar penel. Martor pol.-un taximetrist care a fost chemat tel. de catre pol la spital, a semnat p. v. in alb (habar nu avea de nimic).
Intrebare: daca eu aduc doi martori care pot declara ca nu eram in mers cu auto, se vor lua in considerare decl. lor? Practic, pol. nu are alte dovezi in afara de acel taximetrist (care nu a vazut absolut nimic si a semnat "ca primaru'") stiind ca atunci cand pol.rutiera are nevoie de un martor apeleaza la cei din aceasta bransa!
Ma pot ajuta cei doi martori daca acestia sustin HOTARAT varianta mea?
Multumesc pt. raspunsuri, anticipat!
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 18:22, 21 Iulie 2013
dacă nu erați în mers cu auto, unde erați?
rezultatul probele biologice care o să fie?
Eram in auto. Daca eram in interiorul masinii asta nu inseamna automat ca ma si deplasam cu masina! Si in acest caz nu cred ca mai este relevant rezult. probelor biologice!
Intrebarea mea era: care din marturii au castig de cauza: cea a martorului (mincinos, de altfel) al politiei rutiere sau decl celor doi martori ai mei?
în mașină... unde? în garaj, într-o parcare, pe stradă? probele biologice au relevanță în funcție de locul unde erați. dacă mașina era în garajul propriu atunci nu au. dar dacă agentul de poliția v-a interpelat pentru că erați oprit într-un loc cu staționarea interzisă (de exemplu) și a observat că erați sub influența băuturilor alcoolice atunci e relevantă pentru că mașina nu a ajuns acolo de una singură.
Nu conteaza daca eram parcat sau nu regulamentar!!! Atat timp cat MASINA NU RULA CI EFECTIV STATEA PE LOC care e problema. In al doilea rand, masina putea fi lasata acolo de catre o terta persoana!
Se pare ca nu intelegeti! Atat timp cat nu ma aflu in miscare (in sensul ca nu conduc efectiv) pot sa am alcoolemia 10 la mie! Nu conteaza.Ce conteaza ca dorm in masina sau in sant sau acasa? Legea interzice CONDUSUL unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice, nu statul in auto......
Pai, daca dvs. ati STA efectiv pe loc intr-un autoturism si vine la dvs. pol. si suflati, in urma insistentelor acestuia in alcooltest, si se constata ca ati baut, considerati normal sa vi se faca dosar penal si sa primiti (eventual) o condamnare pt. conducere in stare de ebrietate???

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru alcool - martori in instanta, utilitate ContSters68065 ContSters68065 Buna! Pe scurt: oprit de pol. rutiera in trafic, alcooltest 1.54 la mie, spital-recoltare, dosar penal. La spital pol. a chemat telefonic un taximetrist, ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 1.80 la prima proba 1.95 la urmatoarea ContSters107545 ContSters107545 sambata noaptea 23.30 aprox am fost oprit de un echipaj de politie circuland pe sens opus am oprit conform semnalelor dansilor asteptand in masina ,am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcool la volan somon somon ma aflam singur in auto (Logan),transportam multe recipiente (2 bidoane PvC de 30 litri,5 borcane de sticla,etc. am precizat acestea ca sa rezulte ca aveam o ... (vezi toată discuția)