avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Activitate Madalkna

Activitate Madalkna

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați cu următoarea situație. Mama mea vrea sa divorțeze de actualul soț cu care este căsătorită de 6 ani. El nu vrea sa se prezinte la divorț si nici nu mai tine legătura cu ea dar vrea sa fie divorțat nici nu au nimic de împărțit. Ei doi au buletinul in județul Sibiu dar cununia civila a fost făcută in Floresti Cluj. Mama mea vrea sa înainteze actele de divorț la Cluj. Cum trebuie sa procedeze in aceasta situație? De ce acte are nevoie? Si cat credeți ca poatr sa dureze acest divorț in condițiile in care el nu se v-a prezenta și cat o costa pe mama cheltuielile de judecata? Mulțumesc anticipat!!
Răspuns la discuția Divorț amiabil cu 5 copii
Mulțumesc pentru răspuns!
Bună ziua. Va rog mult sa ma ajutați cu următoarele nelămuriri! Eu și soțul ne dorim sa divorțam pe cale amiabila dar avem 4 copii sub 5 anișori. Ne dorim amândoi sa avem grija de ei. Adică o perioada sa stea cu mine și o perioada cu el. Câteva zile la mine câteva la el. Ce pași ar trebui sa urmam? Menționez ca eu doresc sa ma mut în chirie iar el are apartament cumpărat prin prima casa pentru care încă mai are rata. Eu dacă voi locui în chirie pot primii custodia copiilor? Care sunt procedurile care trebuie sa urmez? Mulțumesc anticipat!!
Și dacă nu sunt fix 6 luni plătite înainte de naștere atunci acei 104.00 lei nu o sa ii primesc?
Și oare acest lucru se poate face doar pana naște femeia însărcinată? Nu poate continua sa plătească acea asigurare și după naștere iar când se împlinesc 6 luni sa încheie contractul?
Mulțumesc mult pentru răspuns!
Anunț CNAS pe care nu reușesc sa îl înțeleg...
Bună seara! Va rog mult sa îmi clarificați dacă se poate următoarele nemaluriri. Pe site-ul CNAS este un anunț publicat în data de 17.01.2023. Va rog mult sa citit acel anunț și pe urma sa reveniți la următoarea mea problema: un domn are 3 copii și soția lui este însărcinată în luna 2 a cu al patrulea, dansul îmi spune azi ca el a aflat recent de la cineva ca soția lui fiind fără loc de munca el ii plătește o asigurare la CAS Cluj care consta în 300 RON pe luna și când ea o sa nască v-a primi o suma foarte mare de la CAS undeva la 15.000 de euro sau mai mult... Tot el mi-a spus ca fratele lui(el fiind angajat la CAS) i-a spus despre acest beneficiu și soția fratelui deja a născut și a primit a
cești bani. Iar eu căutând pe net mai multe informații cum se poate întâmpla acest lucru am găsit acest anunț din 17 ianuarie 2023 pe care nu reușesc sa îl înțeleg. Termenii folosiți ma depășesc din păcate! Acest domn care mi-a spus ca a început sa ii plătească soției asigurare de ce face acest lucru? Având în vedere ca femeia însărcinată chiar dacă nu a muncit înainte de sarcina ea poate benefica oricum de servicii medicale. Despre ce asigurare este vorba? Acea asigurare se poate face doar de către o femeie însărcinată? Va rog mult sa ma ajutați sa înțeleg! Ma depășește puțin situația și nu știu unde sa apelez ca să ma pot lamuri!