avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț amiabil cu 5 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț amiabil cu 5 copii

Bună ziua. Va rog mult sa ma ajutați cu următoarele nelămuriri! Eu și soțul ne dorim sa divorțam pe cale amiabila dar avem 4 copii sub 5 anișori. Ne dorim amândoi sa avem grija de ei. Adică o perioada sa stea cu mine și o perioada cu el. Câteva zile la mine câteva la el. Ce pași ar trebui sa urmam? Menționez ca eu doresc sa ma mut în chirie iar el are apartament cumpărat prin prima casa pentru care încă mai are rata. Eu dacă voi locui în chirie pot primii custodia copiilor? Care sunt procedurile care trebuie sa urmez? Mulțumesc anticipat!!
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
Madalkna, utilizator
Nu aveți nevoie de, custodie" care se exercita în comun de către ambii părinți ci aveți nevoie sa stabiliți domiciul minorilor la dvs .Problema se poate rezolva la notar dacă va înțelegeți pe toate aspectele...
Mulțumesc pentru răspuns!
Buna ziua,

Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun, iar locuinta minorilor va fi stabilita la parinti, avand in vedere invoiala acestora.

Parintele necustodian va dispune de un program de vizitare.

Nu are nicio relevanta faptul ca veti locui intr-un imobil inchiriat.

Divortul poate fi transat pe cale notariala, daca ajungeti la un acord, in ceea ce priveste divortul si aspectele legate de minori (accesoriile acestuia).

Incercati sa apelati la avocat ca sa o rezolvati frumos si amiabil daca exista intelegere.

Instantele merg foarte mult pe sabloane si este nevoie de avocat ca sa va ajute si sa scoata instanta din sabloane.

Ati putea incerca si la notar dar depinde si ce vrea notarul...si daca vrea cum ati vrea dvs...
Puteti merge amandoi la notar ca sa aflati...

Daca exista anumite neintelegeri abordarea trebuie facuta cu totul altfel de avocat.
Fiecare detaliu schimba situatia...

Scris din Bucuresti 2023
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil si custodie Beeank Beeank Am un copil de 4 ani. Pana acum am locuit impreuna cu tatal ei si am functionat toti 3 ca o familie, dar nu am avut niciodata acte de casatorie. Copilul are in ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri ptr incepere divort. vizo vizo buna seara ,sint in pragul unui divort si vreau sa stiu ce greseli sa evit ,am 2 copii minori si am nevoie de sfaturi ca nu stiu cum sa procedez,sotia merge sa ... (vezi toată discuția)
Divort la notar sau instanță? Maria19931 Maria19931 Buna ziua, am nevoie de un sfat va rog. Suntem impreuna de 4 ani, casatoriti civil de 3, iar in urma acestei relatii avem un copil de 3 ani. Am hotarat sa ... (vezi toată discuția)