avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rog lamuriri ptr incepere divort.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rog lamuriri ptr incepere divort.

buna seara ,sint in pragul unui divort si vreau sa stiu ce greseli sa evit ,am 2 copii minori si am nevoie de sfaturi ca nu stiu cum sa procedez,sotia merge sa depuna dosarul la judecatorie trebe obligatoriu sa aibe certificatele copiilor la ea sau poate si fara ele sa inceapa procedura de divort ,nu as vrea sa i le dau ptr ca nu stiu ce vrea sa faca si nu vreau sa pierd copii, eu nu pot merge dearece inca eu nu am avocat si ea merge la avocatul ei sa depuna actele ,multumesc
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
vizo, utilizator
Mai concret v-as ruga: cine vrea sa divorteze dvs. sotia sau amandoi sunteti de acord?
Puteti divorta amiabil in fata instantei de judecata daca ajungeti la intelegere in ceea ce priveste custodia copiilor, locuinta acestora, cheltuielile de intretinere a minorilor, culpa comuna la desfacerea casatoriei. In cazul in care una din parti doreste o culpa exclusiva a celuilalt sot sau nu cadeti nde acord cu cele aratate mai sus se va prelungi judecata prin martori, probe de administrat si "balacareala" in instanta ajungandu-se oricum la acelasi final si nici o parte nu va castiga nimic din aruncatul pisicii in curtea celuilalt. Bafta la intelegere.
pai amindoi vrem asta dar nu am incredere in ea si nu stiu ce poata sa faca cu actele daca i le dau ei ,
in cazul in care unul din soti nu vrea divortul ce se intimpla ?

sotia nu lucreaza niciunde ,asta ma ajuta sa cistig custodia copiilor,de 2 ani nu lucreaza ,daca las copii la sotie poate sa plece cu ei din tara fara acordul meu?,eu vreau sa stiu unde vor fi copii iar daca pleaca in alta tara eu nu mai am acces la ei ,sau cel putin asa cred eu

Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
gi-jane2, moderator
Va rog sa scrieti tot intr-un singur mesaj. Puteti reedita mesajul in 30 de minute de la postare.

1, Nu este necesar acordul ambilor soti pentru divort.
2. Legea stabileste ca regula exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti iar ca exceptie exercitarea autoritatii parintesti doar de un singur parinte.
3. Daca dovedit ca interesul superior al minorilor este sa fie cu dvs, instanta va putea dispune stabilirea domiciliului minorilor la dvs.
4. Poate depune cererea de divort fara certificatele de nastere a minorilor.
5. La primul termen puteti cere o amanare pentru angajare aparator.
multumesc ptr sfat,in legatura cu acordul ambilor parinti la eventuala parasire de tara cum este ca nu stiu ce sa fac ,ma refer la plecatul unui parinte cu copii din tara fara acordul celuilalt parinte
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
vizo, utilizator

Alte discuții în legătură

Copil minor - unul din parinti doreste sa plece definitiv din tara.. andei_c andei_c Buna ziua, As dori si stiu si eu cum este legislatia romana in cazul unui copil minor cand unul din parinti doreste sa-l ia si sa-si stabileasca domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Scoaterea a doi minori din tara elena berechet elena berechet buna ziua as vrea sa imi scot copii din tara sunt mama lor si nu am intocmit inca un divort cum pot face acest lucru si care sunt consecintele fara acordul ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara minori - perinti divortati anca31 anca31 Buna ziua, Va rog daca aveti timp sa ma ajutati cu o informatie. Doresc sa va prezint următoarea situaţie - sunt divorţată de 2 ani şi am doi copii ... (vezi toată discuția)