avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea a doi minori din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea a doi minori din tara

buna ziua as vrea sa imi scot copii din tara sunt mama lor si nu am intocmit inca un divort cum pot face acest lucru si care sunt consecintele fara acordul tatalui, el fiind plecat in germania va rog ajutati-ma
Doar cu acordul ambilor parinti.

Daca tatal refuza sau nu este de gasit, supliniti acordul acestuia prin instanta.
si in cazul in care divortam si mi se incredinteaza copiii pot sa ii scot fara el? doar cu pasaport si actele copiilor?

si daca el nu este in tara si merg la tribunal sa mi se incredinteze copii? se poate?mentionez nu este intocmit un divort
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Introduceti divortul si solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.

Aceasta este o exceptie de la regula autoritatii comune si pentru a fi admisa trebuie sa probati dezinteresul total al tatalui sau imposibilitatea de a-l contacta. Dezavantajul este ca un astfel de dosar dureaza minim 1 an.
va multumesc! si in caz de el da procura pentru copii exista un termen sau procura e definitiva?
Doamnă, procura nu este definitivă, ea poate fi dată şi pentru un an sau doar pentru o singură deplasare şi cu interval fixat.
Acum, depinde ce doriţi dvs. Unele ţări, pentru a vă da rezidenţă dvs. şi copiilor, cer expres acordul ambilor părinţi pentru stabilirea reşedinţei.
Ca să scoateţi copiii din ţară este suficient un acord şi pentru o zi, dacă însă nu vă întoarceţi, este caz penal.

Alte discuții în legătură

Rog lamuriri ptr incepere divort. vizo vizo buna seara ,sint in pragul unui divort si vreau sa stiu ce greseli sa evit ,am 2 copii minori si am nevoie de sfaturi ca nu stiu cum sa procedez,sotia merge sa ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna roberta1 roberta1 Buna ziua, Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara Hainaru Hainaru Buna ziua.Daca mie mi sa incredintat minorul in urma divortului ,mai am nevoie de acordul tatalui de a scoate minorul din tara ? (vezi toată discuția)