avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Activitate mdc1958

Activitate mdc1958

Schimbarea in cazul salariatei insarcinate survine in baza legii si nu a unui act aditional, aceasta modificare nu va fi inregistrata in Revisal.

Reducerea timpului de lucru nu afecteaza nici unul dintre drepturile care se acorda salariatei in functie de timpul de lucru. Prin urmare, programul redus de 6 ore nu va fi inregistrat in Revisal.
De asemenea, salariata gravida va fi pontata 8 ore pe zi si in cazurile in care este invoita pentru consultatia prenatala.
NU angajatorul este cel care a venit cu aceasta solicitare ci, angajatul ! Adica, angajatul a solicitat ca in loc sa i se majoreze salariul cu "x" lei, sa i se acorde "y" zile de concediu in plus. Si pt. mine este o situatie neintalnita pana in acest moment, de aceea am crezut ca pot obtine un raspuns/o sugestie de pe acest forum. Din pacate...
credeam ca exprimarea a fost explicita : varianta de "alegere a angajatului"- zile co vs.majorare salariala .
Adica vor sa poata alege intre zile de concediu ( acordate in plus) in loc sa accepte o majorare salariala propusa (de angajator)
Multumesc, insa criteriul privind vechimea in munca/unitate deja exista. Ma intereseza daca/cum as putea aplica acea varianta de "alegere a angajatului"- zile co vs.majorare salariala - propunere venita din partea angajatului(!), in asa fel incat sa nu existe ulterior posibilitatea de contestare a acesteia.
Buna ziua,
unii angajati si-au exprimat dorinta de a avea "de ales" intre negociere salariala (anuala) si zile de concediu.
Exista posibilitatea/baza legala pentru acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihna unui/unor salariat/i in situatia in care in Regulamentul intern/Contractul colectiv de munca la nivel de unitate se mentioneaza faptul ca toti angajatii au dreptul la un numar egal de zile de concediu? Cum ar trebui modificat RI?
Mentionez ca angajatorul acorda deja (multe) zile in plus de concediu pe criterii clar stabilite, mentionate deasemnea in RI/ccmu.
Negocierile sunt individuale insa vreau sa evit orice fel de "interpretare" ulterioara din partea angajatului, referitoare la "majorare salariala vs.zile de concediu", o eventuala declaratie din partea angajatului in sensul mentionat anterior, nu stiu daca ar avea valoare juridica. Multumesc .