Buna ziua,
unii angajati si-au exprimat dorinta de a avea "de ales" intre negociere salariala (anuala) si zile de concediu.
Exista posibilitatea/baza legala pentru acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihna unui/unor salariat/i in situatia in care in Regulamentul intern/Contractul colectiv de munca la nivel de unitate se mentioneaza faptul ca toti angajatii au dreptul la un numar egal de zile de concediu? Cum ar trebui modificat RI?
Mentionez ca angajatorul acorda deja (multe) zile in plus de concediu pe criterii clar stabilite, mentionate deasemnea in RI/ccmu.
Negocierile sunt individuale insa vreau sa evit orice fel de "interpretare" ulterioara din partea angajatului, referitoare la "majorare salariala vs.zile de concediu", o eventuala declaratie din partea angajatului in sensul mentionat anterior, nu stiu daca ar avea valoare juridica. Multumesc .
Nu exista prevedere legala pentru acordarea unui numar mai mare de zile de concediu de odihna unui/unor salariat/i
In situatia in care se doreste asa ceva se modifica in Regulamentul intern/Contractul colectiv de munca la nivel de unitate prevederea referitoare la faptul ca " toti angajatii au dreptul la un numar egal de zile de concediu" . In locul acesteia se poate stabili numar de zile de CO in functie de vechimea in munca.
Multumesc, insa criteriul privind vechimea in munca/unitate deja exista. Ma intereseza daca/cum as putea aplica acea varianta de "alegere a angajatului"- zile co vs.majorare salariala - propunere venita din partea angajatului(!), in asa fel incat sa nu existe ulterior posibilitatea de contestare a acesteia.
credeam ca exprimarea a fost explicita : varianta de "alegere a angajatului"- zile co vs.majorare salariala .
Adica vor sa poata alege intre zile de concediu ( acordate in plus) in loc sa accepte o majorare salariala propusa (de angajator)
Nu am intalnit o astfel de optiune in practica ..... sa pui un salariat sa aleaga intre doua "drepturi" .... cred ca este posibil, dar depinde de modul de reglementare al optiunilor.