avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate annamed

Activitate annamed

Bună seara. Pentru cine are habar de o așa situație, am și eu o întrebare la care la instituția competenta din orașul meu, nu mi s-a dat nici un răspuns. Am o fetiță. Sunt in CCC până pe 24 octombrie,când ar trebui sa incep munca. Sunt însărcinată din nou,dar prenatal pot abia spre sfârșitul lui noiembrie sa îmi iau,și nici nu mă pot întoarce la munca deoarece nu am cu cine lăsa fata si daca as avea cu cine este prea dificilă ca și copilaș sa stea cu altcineva. Deci există posibilitatea să nu mi pot lua prenatal. Daca nu intru in prenatal, nu mai iau nici acea indemnizație de creștere a copilului, de 2 ani?
Iar pentru a o înfia sotul, către ce instituție trebuie sa ne adresăm?

Dapix a scris:

Infierea fetitei este solutia legala, pentru ca actualul sot sa devina tata cu drepturi si obligatii.
Doar prin infiere poate fi trecut ca tata adoptiv in certificatul de nastere.

Buna ziua! Deoarece încă nu pot rezolva această problema fizic,vin înaintea dumneavoastră cu o întrebare,pentru a strânge câteva informații înainte. Împreună cu fostul meu partener,cu care nu am fost căsătorită,am o fetiță de 1 an și 7 luni,pe care în momentul nașterii,a recunoscut-o. De mai mult de un an,acesta nu mai are nici o tangență cu cea mică și nici nu plătește pensie alimentara. La câteva zile după despărțirea noastră,a și plecat în străinătate. Fetița o cresc împreună cu actualul meu soț,cu care sunt și cununată,și urmează să mai avem un copil. De puțin timp,am luat legătura cu tatăl fetiței. După o discuție amiabilă,am hotărât ca fetița sa fie trecută pe numele actualului meu soț,fostul meu partener fiind de acord în totalitate cu acest lucru,nu vrea sa isi ia nici un angajament asupra copilului,iar eu îmi doresc pentru fetița mea o familie așa cum trebuie să aibă orice copilaș.El fiind încă în străinătate, aștept să vina in țară pentru a incepe sa ne interesăm cum se procedează și ce trebuie făcut. Așa că, întrebarea mea pentru dumneavoastră,este următoarea: se poate trece fetița pe numele actualului meu soț? Și dacă da,cum se procedează? Ce va trebui sa facem în momentul în care fostul meu partener se va întoarce în țară? Am înțeles că ar trebui înfiată de actualul meu soț.Specific și faptul că tatăl fetei nu va sta mult în România!
13 septembrie,iar din august mi am luat si cateva medicale pt o problema in sarcina

Ionut.ion a scris:

Si in Concediul prenatal in ca data ati intrat?

Lucrez aici din 25 februarie 2022,iar inainte de acest job am lucrat sa zic inca o luna cumulat in alte parti,deoarece abia ce terminasem scoala in 2021,gasisem greu de munca. Inca nu iau indemnizatie crestere copil,nu am depus dosarul pana acum.

Ionut.ion a scris:

Ce vechime aveti la actualul patron?
Unde ati lucrat sau ce ocupatie ati avut inainte de acest job?
Beneficiati de indemnizatia pentru Concediu crestere copil, cei 2 ani?

Buna ziua! Daca ma puteti ajuta! Am nascut acum doua luni.
De la patronul de la care am intrat in prenatal,am primit o indemnizatie de concediu de maternitate. Banii pe care acesta mi i a dat am inteles ca nu ii vor fi restituiti de către casa de pensii,deoarece nu aveam stagiul de cotizare complet. Eu nu am stiut de această lege,daca stiam nu mai luam acea indemnizatie ca sa nu trec prin ce trec acum. Eu i am propus acestuia sa ii restitui banii eșalonat,asa cum pot si eu,dânsul însă insista sa lucrez de acasa pt a ma achita ,insa cu un copil de doua luni nu am cum,eu trebuie sa ingrijesc copilul si pune presiune pe lucrul meu de acasa. Ce pot sa fac sa scap de situatia asta? Prin lege,ma poate trage la raspundere? Ma pot afla eu in pericol,poate acționa in vreun fel asupra mea?