avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Activitate Undertaker

Activitate Undertaker

Stiti cumva daca un magazin de produse online are obligatia de a factura acele produse? Printre altele magazinul comercializeaza si tonuri de telefon, care sunt trimise direct la nr. de telefon al cumparatorului. Cum se poate da o factura in acest caz in conditiile in care nu exista date despre adresa cumparatorului? Exista vreun text legal care sa oblige/sa permita unui magazin online sa nu factureze produsul respectiv?
Un creditor doreste sa puna gaj asupra creantelor detinute de o societate comerciala asupra unor terti. Societatea vrea sa ia un credit iar noul creditor doreste sa ii puna gaj la randul sau pe creantele mentionate mai sus. Cei doi creditori ar vrea sa imparta practic aceste creante in asa fel incat fiecare sa poata sa aiba un procent asupra fiecarei creante. Este posibila legal o astfel de imparteala (si care ar fi atunci consacrarea legala)? ce se intampla in cazul in care numai unul dintre creditori vrea sa execute creanta sa (asta in ipoteza in care debitorul isi achita obligatiile doar fata de un creditor)?
Multumesc anticipat!
Am si eu 2 intrebari:
1. Stie cineva vreun text legal care sa interzica expres dubla impozitare/taxare? As vrea un raspuns mai detaliat gen art. nr... din legea... (nu unul ambiguu gen: vezi codul fiscal).
2. In codul fiscal la art. 253 (impozit pe cladire aplicat persoanelor juridice) se specifica faptul ca impozitul se aplica printr-o cota de impozitare aplicata asupra valorii de inventar a cladirii. Stie cineva daca in valoarea de inventar a cladirii intra si taxa pentru autorizatia de constructie?Exista vreo prevedere legala care sa stabileasca modul in care se calculeaza valoarea de inventar a unei cladiri in vederea impozitarii?
Răspuns la discuția cesiune gratuita fond de comert
Mersi de raspuns. Problema pe care o ridic e insa poate un pic mai complicata. Sa nu uitam ca SRL-ul care va primi bunurile va avea ca asociat unic tocmai pe cesionarul persoana juridica straina. Deci practic societatea mama asigura unei societati controlate de ea 100% activele necesare desfasurarii unei activitati generatoare de profit. Profit pe care il va incasa soc. straina prin dividende. Deci cesiunea chiar daca e facuta cu titlu gratuit poate sa asigure pe viitor societatii straine un profit rezultat din activitatea SRL-ului care tocmai ia fiinta. De ce ar trebui sa oblig societatea straina asociat unic al SRL-ului sa vanda acel fond de comert (si sa plateasca practic impozit)? Si daca ar fi asa, care va fi pretul vanzarii? Nu se poate fixa unul modic? Ma obliga vreo lege sa vand bunurile la valoarea reala?
Răspuns la discuția cesiune gratuita fond de comert
Problema este ca bunurile se afla pe teritoriul Romaniei. De ce nu s-ar putea pentru o societate romana sa zicem? Ce impiedica aceasta cesiune cu titlu gratuit?
Exista vreo prevedere legala care sa impiedice cesiunea cu titlu gratuit al unui fond de comert? In fapt e vorba de o societate straina care vrea sa infiinteze in Romania un SRL cu asociat unic. Poate ea sa ii cedeze cu titlu gratuit un fond de comert constand in bunuri atat corporale dar si incorporale (de pilda drepturi de proprietate intelectuala, contracte cu clienti etc.), mai ales in conditiile in care va fi unicul asociat al SRL-ului?
Exista cumva in legislatia romaneasca vreo prevedere care sa protejeze imaginea celebritatilor, persoanelor publice/istorice? Daca da, ea se aplica doar persoanelor in viata sau se transmite si mostenitorilor?
Răspuns la discuția drepturi mecanice
Multumesc pentru precizari. Totusi banuiesc ca drepturile mecanice nu sunt in totalitate echivalente cu drepturile de autor propriu-zise. In legislatia anglo saxona vad ca exista distinctia intre mechanical rights si master rights. De aceea ma gandeam ca poate si in legislatia (sau macar in doctrina) noastra trebuie sa existe referinte cu privire la ce ar putea insemna drepturi mecanice.
Poate totusi reuseste cineva sa imi dea un raspuns sau macar o referinta legata de vreo prevedere legata de aceste drepturi sau macar o caracterizare teoretica.
Cine poate sa imi dea si mie o definitie si caracterizare a "drepturilor mecanice"? Stiti cumva care este consacrarea lor legala?

Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția divizare fundatie
trei