Din cate am înțeles...pot înscrie uzucapiunea in cartea funciara?(suntem în posesie că sa zic așa de când am luat casa...și avem doi vecini care au spus că ne dau semnături că terenul le'a aparținut proprietarilor anterior celui care ne'a vândut...i'a și spus consilierului local că nu este ok ce vrea să facă...
Mă deranjează ideea de a face un loc de joaca fix langa casa noastră(el sta peste drum la distanță mare de teren) se vor strânge toți bețivii și toți pustii acolo...
Noi am făcut curat pe teren...ne'am îngrijit de el...vecinii au făcut anul trecut focul lui sumendru acolo...unde au lăsat cauciucuri sticle....am făcut poze și filmări cu toate lucrurile astea...am curățat terenul de rugi...
dersu uzala a scris:
Chitanțele de mână nu reprezintă acte de proprietate astfel că, în baza lor, nu îți poți înscrie dreptul de proprietate în Cartea Funciară.
Uzucapiunea (sau prescripția achizitivă) este modul prin care o persoană care exercită posesia asupra unui bun pe o perioadă întinsă de timp poate deveni proprietarul acestuia, câtă vreme posesia este neviciată.
Mai multe aici: [ link extern ] /