avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare tuturor Anul trecut am cumparat un teren, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare tuturor Anul trecut am cumparat un teren, fostul proprietar ...

Salutare tuturor
Anul trecut am cumparat un teren, fostul proprietar mi-a spus ca terenul de langa noi este tot al nostru(confirmari si de la majoritatea vecinilor)
Am doar 3vecini care stiu ei ca eu nu am acte pe acel teren(unul dintre ei consilier local)
Pot inscrie uzucapiunea in cartea funciara?
Sau uzucapiunea se noteaza doar dupa ce il posed perioada de 5/10ani?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 13:03, 10 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Pentru a dobândi dreptul de proprietate prin uzucapiune puteți:
1. apela la procedura administrativă și să notați posesia în cartea funciară, în condițiile art. 13 sau art. 41 alin. (8) din Legea nr. 7/1996;
Sau
2. puteți formula acțiune în instanță pentru dobândirea dreptului de proprietate în temeiul uzucapiunii, cu condiția să fi posedat bunul, în mod neviciat, timp de 5 sau 10 ani, după cum bunul este sau nu înscris în CF.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2023
Gabriel Ciurea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine ... floriontehnic floriontehnic BUNA ZIUA! Sunt in posesia unui titlu de proprietate a unei vecine decedate de 11 ani. Ea are trei copii, doi dintre ei fiind decedati, de al treilea nu mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor. as avea o intrebare in legatura cu intabularea ... CrisCristina11 CrisCristina11 Buna ziua tuturor. As avea o intrebare in legatura cu intabularea unui teren. Ma aflu inscris ca si posesor pe cf unui teren intravilan din 2016 impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Acte pentru pamant runcu runcu am un pamant pe care nu am acte si il stapanesc de mult timp....la-m platit la primarie pana acum 2 ani...am doar un act de inchiriere pe el si cnv.a vrut sa ... (vezi toată discuția)