avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel Cupă

Activitate Daniel Cupă

Îmi cer scuze. M-am exprimat greșit. De frații mamei mele este vorba - cel de sânge și cel înfiat de bunicii mei - care susțin că actul de vânzare-cumpărare, cu clauză de întreținere, a fost făcut "ilegal", deoarece ei nu și-au dat acordul în privința asta, deși mă îndoiesc de ceea ce susțin ei

Dapix a scris:

1. la care frați vă referiți, ai mamei dumneavoastră, adica la unchi`?.
2. de cel numiți frate fitreg pe cel înfiat, este înfiat doar de mama`? Că dacă este înfiat de ambii părinți, vă este frate drept, nu vitreg.

Totodată, mama are contract de vânzare-cumpărare făcut de bunicii mei fiind în viață (doar bunicul mai trăiește), pe casă, pe pământuri, pe tot. Actul mai poate fi atacat de către cei frați? În special de cel înfiat.
Mereu ne contrazicem pe acest subiect, iar ei îmi expun mereu varianta că actul a fost făcut fără știrea lor fără semnătura lor...

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu contează ca e luat în spațiu dacă părinții dvs sunt proprietarii imobilului pot solicita evacuarea ..

Bună ziua!
Problema sună în felul următor: fratele vitreg al mamei (înfiat de la vârsta de 3 săptămâni de bunicii mei) a luat-o razna și la propriu, și la figurat... În ideea că profită de faptul că eu nu mai vin foarte des pe-acasă, locuind într-un oraș din apropiere, fiind cu serviciul, se ceartă zilnic cu ai mei, vine băut, jignește, etc.
Este luat în spațiu de către mama mea, ajutându-l totodată să-și facă cartea de identitate cu această ocazie.
Vreau un sfat, o părere, ce m-ați îndruma să fac, să-l sperii în vreun fel? Iar în cel mai rău caz, dacă poate fi desfiat, ori evacuat de la respectivul domiciliu în vreun fel? Ordin de la Poliție (deși încă nu a devenit violent fizic, doar verbal), ori acționat în vreun fel în instanță?
De la un timp, odată cu trecerea timpului și cu căderea în patima alcoolului, coroborat și cu afecțiunea pe care o are mental, nimeni nu se mai înțelege cu el.
Mulțumesc!
Bună ziua!
Dacă mamei i-a fost făcut act de vânzare-cumpărare de către părinții ei, fiind în viață, ceilalți frați (unul de sânge, altul adoptat de la vârsta de 3 săptămâni) mai pot ataca actul respectiv? Au apărut modificări în acest sens, în prezent? Actul când a fost făcut, trebuia semnătura celorlalți frați?
Mulțumesc!
Bună ziua!
Vă rog, ajutați-mă cu un sfat.
În prezent, locuiesc într-o garsonieră confort 3, parter, (modificată în trecut de socrii mei, acum 15-20 ani, prin luarea în concesiune a unui suprafețe de teren și pe care s-a construit ulterior o bucătărie).
Avem în plan cumpărarea garsonierei de lângă noi, în viitorul apropiat, și mă interesează dacă pot repeta procedura pe care au făcut-o socrii mei în trecut, chiar mai mult:
- luarea în concesiune (sau sub altă formă) a terenului din fața garsonierei pe care o vom cumpăra, pentru ca mai apoi să ne extindem cu încă o încăpere pe acel teren;
- "unirea" celor două garsoniere printr-o ușă de acces prin peretele despărțitor.
În primă instanță, cui trebuie să mă adresez pentru cele scrise mai sus și cam ce procedură trebuie urmată?