avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Vă rog, ajutați-mă cu un sfat. În ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Vă rog, ajutați-mă cu un sfat. În prezent, locuiesc ...

Bună ziua!
Vă rog, ajutați-mă cu un sfat.
În prezent, locuiesc într-o garsonieră confort 3, parter, (modificată în trecut de socrii mei, acum 15-20 ani, prin luarea în concesiune a unui suprafețe de teren și pe care s-a construit ulterior o bucătărie).
Avem în plan cumpărarea garsonierei de lângă noi, în viitorul apropiat, și mă interesează dacă pot repeta procedura pe care au făcut-o socrii mei în trecut, chiar mai mult:
- luarea în concesiune (sau sub altă formă) a terenului din fața garsonierei pe care o vom cumpăra, pentru ca mai apoi să ne extindem cu încă o încăpere pe acel teren;
- "unirea" celor două garsoniere printr-o ușă de acces prin peretele despărțitor.
În primă instanță, cui trebuie să mă adresez pentru cele scrise mai sus și cam ce procedură trebuie urmată?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:00, 11 Februarie 2023
mai apoi să ne extindem cu încă o încăpere pe acel teren;

Terenul din jurul imobilelor de locuit in comun au fie statut privat fie apartin domeniului public
Greu de precizat daca puteti repeta cu extinderea
Legal confrm disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal sa intervina ,sa schimbe aspectul si destinatia partii comune de imobil de locuit in comun,respectiv,in speta dv exeteriorul imobilului
"unirea" celor două garsoniere printr-o ușă de acces prin peretele despărțitor.

Puteti executa modificarea numai in baza unui proiect rehnic,autorizatie de construire ,certificat de urbanism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire asupra dreptului de proprietate. detin personal sau este la comun spatiul mentionat ?? alin_mihai_ro alin_mihai_ro Buna seara stimati membrii avocatnet.ro. De ceva vreme, intampin o problema destul de delicata si am primit cate o opinie diferita de la fiecare persoana ... (vezi toată discuția)
Vânzare imobil cu modificari andamanea andamanea Bună ziua! Vreau sa vând un imobil care a suferit modificări făcute de fostul proprietar, adică într o garsoniera confort 3, a construit o baie și ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie maranescu75 maranescu75 Buna,sunt proprietarul unei garsoniere transformate din bai comune in suprafata de 21.5 mp,mentionez ca suprafata este identica cu toate celelalte garsoniere ... (vezi toată discuția)