Am inteles unde am gresit, va asigur.
Nu am mai raspuns nelamuririlor Dvs pentru simplul motiv ca daca as mai fi continuat 50% din raspunsurile primite ar fi fost de genul "sceleratule", "idiotule" etc.
Ce nu ati inteles este ca nu vreau in viata asta sa dau pe nimeni in judecata, si nu intentionez sa recuperez cheltuieli de judecata - pentru lucruri absolut minore. Si atita grija am de mine incit sa nu fiu pe rol in ce priveste lucruri majore.
V-am multumit deja pentru ajutorul acordat pina in momentul asta, considerati ca m-am lamurit suficient, veti ramine in continuare in impasul "asta cãuta fraieri sau chiar ii trebuia ceva?". Nu se reduc chiar toate la bani, mai am cit sa platesc un avocat, chiar daca m-as numi pentru a treia oara fraier.
Am si eu o meserie, poate ca fiecare. Si exact in aceeasi masura, ca fiecare, relatii cu clientii mei.
Poate ca daca n-as fi deschis ochii, as fi ramas in acelasi loc (nu neaparat ca spatiu, strict bazat pe vocabular si inteles lingvistic), dar, cu niste ani in urma, am "vazut" ca am probleme. Diverse. De abordare. De comportament. De exprimare. De atunci ma ajut singur sa ma controlez, sa ma apropiu de cel care se apropie, caci vine cu o problema intr-un domeniu pe care nu-l cunoaste dar pentru a carui rezolvare sau macar sfat sint eu acolo.
Si ce sa vezi, surpriza; chiar daca lumea are motive omenesti sa te vorbeasca pe la colturi, poezia relatiei inter-umane evolueaza spre bine: cei care te cauta nu vin cu teama ("poate m-o face ala timpit"), nu vin stiind din start "aia nu se poate face" - ca n-ar mai veni. Ci stiu deja ca problemele au solutii, chiar daca nu le sint lor la indemina, si ca orice in lumea asta se transforma si nu se pierde.
Si daca te duci putin mai incolo (din nou, nu neaparat spatial), si incerci sa intelegi problemele celui de linga tine relative la domeniul sau de expertiza, si nu al tau, ai sa vezi ca devii si mai intelegator. Nu trebuie sa pui la suflet problemele altora, trebuie doar sa pui suflet in ceea ce faci.
Revenind la poezia noastra, cu sinceritate m-am adresat acestui grup de experti, intr-un domeniu strain mie si pe care incerc sa-l inteleg. Ca am luat-o peste bot, inteleg, ca am atins vreo coarda sensibila a D-voastra, nu mai inteleg.
Dincolo de vocabular sint ginduri. actiuni, dorinte, patimi. Experienta mi-a spus: esti fraier daca esti pacalit prima data, esti prost daca esti pacalit a doua oara, nu fi timpit si nu te lasa pacalit a treia oara. Mai sint si ceva zicale si cintece pe tema data.
Multumesc doamnelor avocat Florenta Dan si Liliana Gradinaru,
Mihai
Buna seara din nou. Am pregatit o cerere catre Judecatorie, insa imi lipsesc citeva date. De retinut faptul ca nu doresc sa fiu reprezentat in aceasta actiune, iar cerinta este modificarea unei hotariri judecatoresti de divort definitiva si irevocabila.
Imi lipsesc niste date:
- doresc adaugirea unei sintagme la dreptul de vizitare; trebuie sa audiez mama, sa chem martori, sa depun probe?
- nu stiu ce sa completez la paragraful de probe, la aspectul probelor; adica atasez un certificat de nastere in copie, dar expresia in cerere este de forma: Probe: În dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu inscrisuri, pe aspectul _________. Ce pot scrie la "aspectul"?
Cererea este mai jos, daca puteti sa va dati cu parerea despre ea as fi foarte multumit. Dimineata doresc sa o depun la Registratura, in 3 exemplare, desigur...
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul NUME PRENUME, domiciliat în T, str. T, nr. N, et. n, ap x, prin hotărârea ce o veţi pronunţa vă rog să dispuneţi
Modificarea modalităţii de efectuare a legăturilor personale cu minorii stabilită în dosarul nnnn/nnn/2006, prin Sentinţa Civilă nr. 370 dată in Sedinţa Publică din 16.01.2007, prin adăugarea sintagmei „pe tot parcursul anului”, după cum urmează: „în a doua şi a patra săptămână din lună, de vineri orele 18,00 până duminică orele 18,00 pe tot parcursul anului; în vacanţa de primăvară o săptămână şi două săptămâni în vacanţa de vară.”
Modificarea cotei contribuţiei lunare de întreţinere stabilite în dosarul nnnn/nnn/2006, prin Sentinţa Civilă nr. 370 dată in Sedinţa Publică din 16.01.2007, de la valoarea actuală 1/6 parte pentru fiecare minor (total cotă ½ din venit net realizat), la valoarea 1/8 parte pentru fiecare minor (total cotă ½ din venit net realizat), revenind un total lunar de 3/8 minorilor: 1, născut la data de , 2, născută la data de şi 3, născut la data de , până la majoratul acestora.
Valoarea de 1/8 rămasă din cota de ½ din venit net realizat urmează să fie folosită în comun de către mine şi mama minorului 4, născută la data de , în vederea creşterii acestuia.
Motivele acţiunii sunt următoarele:
In fapt, la data de vineri, , când am încercat să iau copiii de la domiciliul mamei, aceasta a refuzat să lase copiii să plece pe motiv că în hotărarea de divorţ nu este specificat faptul că am dreptul la legături personale cu copiii în timpul vacanţelor şcolare ale acestora. Actualmente, decizia mamei de a refuza legăturile personale cu copiii pe timpul vacanţelor şcolare s-a bazat pe faptul că nu a fost invitată la botezul petrecut în familia unui coleg şi prieten al meu, în timp ce copiii au fost invitaţi prin mine. Finalmente, motivul invocat de mamă a fost lipsa de respect evidentă din partea mea, cu concluzia, citez: „copiii nu se duc acolo unde mama lor nu este tolerată”. Mentionez faptul că prietenul meu nu a invitat-o pe mamă la evenimentul respectiv, mama ar fi dorit ca eu să o invit la un eveniment neorganizat de mine, iar in final pierderea prin participarea întârziată au suportat-o copiii.
In fapt, la data de s-a născut minorul 4, înregistrat la Primăria Mun. Timişoara cu certificat de naştere seria NN nr NNNNNN, al cărui tată natural sunt, rezultând survenienţa acestui nou minor în întreţinere.
Probe: În dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu inscrisuri, pe aspectul _________.
Anexez, în copie, următoarele înscrisuri:
- Certificat de Naştere seria NN nr. NNNNNN al minorului 4
- Hotărârea de divorţ, dosar nnnn/nnn/06, prin Sentinţa Civilă nr. 370 dată in Sedinţa Publică din 16.01.2007, rămasă definitivă şi irevocabilă
- completare cerere la Primarie
- atasat:
- copie dupa certificatul de nastere
- copii dupa cartile de identitate ale parintilor
Pe cerere, ultima pagina, se specifica modalitatea prin care doriti sa incasati alocatia, in principiu fiind 2 metode: virare in cont sau prin mandat (banii ii aduce postasul acasa). Eu personal am optat pentru virare in cont.
O mentiune foarte clara a doamnei de la primarie a fost: banii vor fi virati dupa 3 luni de la depunerea cererii.
Cred ca daca nu ati primit acesti bani trebuie sa incepeti pe cont propriu demersuri la Primarie si apoi unde va vor indruma dinsii, pentru a da de urma banilor astora. Am vazut si situatii in care banca a virat banii in conturile altora, din greseala, ca urmare va va trebui un car de rabdare pina veti deslusi itele situatiei Dvs.
Sint un parinte care, in urma divortului, platesc 1/6 din venitul net pentru fiecare din cei 3 copii avuti cu fosta sotie (total 1/2).
In urma cu citeva saptamini am devenit din nou tata, cu o femeie care inca nu-mi este sotie la acest moment. In urma acestui eveniment, doresc sa stiu care este procedura si care sint temeiurile legale pentru a modifica procentul pensiei de intretinere lunara varsat catre mama celor 3 copii, fosta sotie.
De asemenea, in ce masura se poate stabili o limita valorica si nu procentuala, in cazul unui venit net concretizat din salar, daca acesta este destul de mare. Daca se poate asa ceva...