Sint un parinte care, in urma divortului, platesc 1/6 din venitul net pentru fiecare din cei 3 copii avuti cu fosta sotie (total 1/2).
In urma cu citeva saptamini am devenit din nou tata, cu o femeie care inca nu-mi este sotie la acest moment. In urma acestui eveniment, doresc sa stiu care este procedura si care sint temeiurile legale pentru a modifica procentul pensiei de intretinere lunara varsat catre mama celor 3 copii, fosta sotie.
De asemenea, in ce masura se poate stabili o limita valorica si nu procentuala, in cazul unui venit net concretizat din salar, daca acesta este destul de mare. Daca se poate asa ceva...
Este necesara o cerere privind micsorarea cuantumului obligastiei de intretinere stabilita anterior pentru cei trei copii, cerere in care sa artati survenienta altui copik pe care il aveti in ingrijire. Tot 1/2 din salariu va trebui sa suportati pentru toti copii, numai ca in functie de neovile fiecaruia se va stabili pensia lunara, putind solicita sa se stabileasca si valoric acest llucru nu neaparat procentual,
Buna seara din nou. Am pregatit o cerere catre Judecatorie, insa imi lipsesc citeva date. De retinut faptul ca nu doresc sa fiu reprezentat in aceasta actiune, iar cerinta este modificarea unei hotariri judecatoresti de divort definitiva si irevocabila.
Imi lipsesc niste date:
- doresc adaugirea unei sintagme la dreptul de vizitare; trebuie sa audiez mama, sa chem martori, sa depun probe?
- nu stiu ce sa completez la paragraful de probe, la aspectul probelor; adica atasez un certificat de nastere in copie, dar expresia in cerere este de forma: Probe: În dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu inscrisuri, pe aspectul _________. Ce pot scrie la "aspectul"?
Cererea este mai jos, daca puteti sa va dati cu parerea despre ea as fi foarte multumit. Dimineata doresc sa o depun la Registratura, in 3 exemplare, desigur...
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul NUME PRENUME, domiciliat în T, str. T, nr. N, et. n, ap x, prin hotărârea ce o veţi pronunţa vă rog să dispuneţi
Modificarea modalităţii de efectuare a legăturilor personale cu minorii stabilită în dosarul nnnn/nnn/2006, prin Sentinţa Civilă nr. 370 dată in Sedinţa Publică din 16.01.2007, prin adăugarea sintagmei „pe tot parcursul anului”, după cum urmează: „în a doua şi a patra săptămână din lună, de vineri orele 18,00 până duminică orele 18,00 pe tot parcursul anului; în vacanţa de primăvară o săptămână şi două săptămâni în vacanţa de vară.”
Modificarea cotei contribuţiei lunare de întreţinere stabilite în dosarul nnnn/nnn/2006, prin Sentinţa Civilă nr. 370 dată in Sedinţa Publică din 16.01.2007, de la valoarea actuală 1/6 parte pentru fiecare minor (total cotă ½ din venit net realizat), la valoarea 1/8 parte pentru fiecare minor (total cotă ½ din venit net realizat), revenind un total lunar de 3/8 minorilor: 1, născut la data de , 2, născută la data de şi 3, născut la data de , până la majoratul acestora.
Valoarea de 1/8 rămasă din cota de ½ din venit net realizat urmează să fie folosită în comun de către mine şi mama minorului 4, născută la data de , în vederea creşterii acestuia.
Motivele acţiunii sunt următoarele:
In fapt, la data de vineri, , când am încercat să iau copiii de la domiciliul mamei, aceasta a refuzat să lase copiii să plece pe motiv că în hotărarea de divorţ nu este specificat faptul că am dreptul la legături personale cu copiii în timpul vacanţelor şcolare ale acestora. Actualmente, decizia mamei de a refuza legăturile personale cu copiii pe timpul vacanţelor şcolare s-a bazat pe faptul că nu a fost invitată la botezul petrecut în familia unui coleg şi prieten al meu, în timp ce copiii au fost invitaţi prin mine. Finalmente, motivul invocat de mamă a fost lipsa de respect evidentă din partea mea, cu concluzia, citez: „copiii nu se duc acolo unde mama lor nu este tolerată”. Mentionez faptul că prietenul meu nu a invitat-o pe mamă la evenimentul respectiv, mama ar fi dorit ca eu să o invit la un eveniment neorganizat de mine, iar in final pierderea prin participarea întârziată au suportat-o copiii.
In fapt, la data de s-a născut minorul 4, înregistrat la Primăria Mun. Timişoara cu certificat de naştere seria NN nr NNNNNN, al cărui tată natural sunt, rezultând survenienţa acestui nou minor în întreţinere.
Probe: În dovedirea pretenţiilor, solicit încuviinţarea probelor cu inscrisuri, pe aspectul _________.
Anexez, în copie, următoarele înscrisuri:
- Certificat de Naştere seria NN nr. NNNNNN al minorului 4
- Hotărârea de divorţ, dosar nnnn/nnn/06, prin Sentinţa Civilă nr. 370 dată in Sedinţa Publică din 16.01.2007, rămasă definitivă şi irevocabilă
Domnule, colegii incearca frumos sa va spuna ca vreti si cu... si cu sufletul in rai... cam asa ceva, fara reprezentare, dar cu actiunea beton.
Mergeti atunci la avocat nu pentru repreyentare, ci pentru redactare actiune.
Primul capat, nesustinut corect, duce la pierderea lui... Ca nu puteti cere modificarea unei hotarari, ci numai a programului stabilit prin ea, in functie de formulare insa, se poate intelege altceva.
Va sunt necesari si martori ca sa argumentati de ce anume va e necesara adaugarea respectivei sintagme... Oricum, nu va da instanta o hotarare care sa spuna "se adauga sintagma ... la hotararea nr. din..." E o tampenie!
Pe aspectul programului de vizitare, nu vad ce inscrisuri ati putea aduce, desi colega mea va sfatuia asta...
In toate cazurile, nu inteleg de ce nu doriti avocat, caci veti castiga dosarul si recupera cheltuielile. Deci nu e o chestiune de bani, asta e clar, atunci? Ca riscati sa formulati in instanta ceva in genul celor de mai sus si... castigul nu mai e asa de sigur... :(