avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestare ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestare ancheta sociala

Buna seara,

numele meu este Petru, sunt casatorit si am doi copii.
Am o meserie ce ma obliga sa petrec mai multe
(cele mai multe) luni pe an la Paris, unde am si drept de resedinta.
Sotia si copiii m-au insotit o perioada dupa care, din motive
profesionale, sotia s-a intors in Romania si a luat copiii cu ea.
Recent s-a hotarit sa ceara divortul.
Copiii sunt minori (3 si 5 ani), eu nu doresc sa divortez.

Procesul de divort isi urmeaza cursul, eu nu sint inca reprezentat juridic.
Am constatat ca deja la al doilea termen al procesului
de divort la dosar a fost depusa o ancheta sociala care recomanda
incredintarea minorilor mamei reclamante. De asemenea se fac
afirmatii neadevarate in ceea ce ma priveste.
Aceasta ancheta sociala s-a petrecut, cred ca nu intimplator,
intr-o perioada cind eram la Paris.
Cred ca autoritatea tutelara a fost citata in luna
iulie-august, intre primul si al doilea termen,
si a depus urgent (1-2 saptamini) la judecatorie
rezultatele anchetei sociale.

Intrebarea pe care imi iau permisiunea sa v-o adresez este daca
am vreo posibilitate sa atac, in cadrul procesului de divort, aceasta ancheta
sociala. Exista posibilitatea ca procedura sa nu fi fost respectate?
Am si eu, in calitate de pirit, dreptul de a fi de fata la momentul
anchetei sociale? Exista vreo obligatie in acest sens?

Cred ca este relevant sa mentionez ca familia mea locuieste in Romania
in locuinta pe care am construit-o inainte de a ma casatori,
deci este bunul meu personal, dinainte de mariaj, acest lucru
insa nu este mentionat in concluziile anchetei sociale.

Va multumesc pentru atentia acordata problemei mele.

Petru
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:45, 9 Octombrie 2008
Buna seara. Spuneti ca nu sunteti inca reprezentat in dosarul de divort. V-as sugera sa va angajati un aparator si la randul dvs sa solicitati incredintarea minorilor, cat sa si aratati, cu inscrisuri, ca, in fapt, locuinta este bun personal, ca mama nu detine un spatiu in care sa creasca minorii si va va expuneti problema astfel cum ne-ati detaliat-o aici. Multa bafta!
Nu cred ca veti putea ataca cu succes ancheta sociala dar in schimb veti putea dovedi ceea ce sustineti cu alte probe, cu ar fi inscrisurile si martorii, daca instanta va incuviinta aceste probe.
Daca instanta nu va incuvinta probele din motive pe care eu nu le pot intelege, dar se poate intampla si acest lucru, nu va ramane decat sa exercitati calea de atac impotriva hotararii ce se va pronunta.

avocat Claudiu Lascoschi
A trecut primul termen de judecata, a trecut termenul de probe, ce nu e de inteles? Nu pot veni partile pana la finalul procesului cu probe si cereri, ca nu se mai termina niciodata...
Nu vad ce greu e sa se respinga cererea de probe...
Sa va angajati aparator, asta e important. Dar ma indoiesc sa va fie incuviintati minorii... Pentru ca nu conteaza ca mama nu are o proprietate, nu e motiv suficient.
Desigur, nu cunosc situatia in ansamblu, ar putea fi motive, dar nu ati expus aici, asa incat, dupa ce ati scris, asta e opinia mea.
Ati depus intampinare? Ati facut reconventionala? Cum va puteti creste copiii daca sunteti cand aici, cand acolo?
Cam astea sunt intrebari relevante pentru pozitia dv. in proces...
Ati fost citat pentru interogatoriu? S-au adus martori? Ce anume sustineri nu sunt reale?
Eu faceam cerere de incredintare la randul meu, asa macar avantajul, ca am casa era mentionat de autoritate... in plus, eram si eu acasa cand venea si combateam toate sustinerile mincinoase...
Depinde unde se judeca procesul.
Exista instante care considera deosedit de relevant aspectul legat de faptul ca unul dintre parinti este proprietar al unui imobil si celalalt nu.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspunsurile si sugestiile utile.
Sper sa pot gasi un aparator care sa-mi reprezinte cum trebuie
interesele.

Alte discuții în legătură

Ancheta sociala in strainatate andromeda2010 andromeda2010 Buna ziua! As vrea sa stiu si eu cum se face ancheta sociala in cazul unui divort intre o romanca si un cetatean strain, in cazul in care acesta doreste sa i ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)
Divort din strainatate soricelul soricelul sunt in strainatate la munca iar sotia a plecat de aici fiind gravida si nu mi a spus iar in tara a inaintat actiune de divort in care cere si cei trei ... (vezi toată discuția)