Sint un parinte care, in urma divortului, platesc 1/6 din venitul net pentru fiecare din cei 3 copii avuti cu fosta sotie (total 1/2).
In urma cu citeva saptamini am devenit din nou tata, cu o femeie care inca nu-mi este sotie la acest moment. In urma acestui eveniment, doresc sa stiu care este procedura si care sint temeiurile legale pentru a modifica procentul pensiei de intretinere lunara varsat catre mama celor 3 copii, fosta sotie.
De asemenea, in ce masura se poate stabili o limita valorica si nu procentuala, in cazul unui venit net concretizat din salar, daca acesta este destul de mare. Daca se poate asa ceva...
Am si eu o meserie, poate ca fiecare. Si exact in aceeasi masura, ca fiecare, relatii cu clientii mei.
Poate ca daca n-as fi deschis ochii, as fi ramas in acelasi loc (nu neaparat ca spatiu, strict bazat pe vocabular si inteles lingvistic), dar, cu niste ani in urma, am "vazut" ca am probleme. Diverse. De abordare. De comportament. De exprimare. De atunci ma ajut singur sa ma controlez, sa ma apropiu de cel care se apropie, caci vine cu o problema intr-un domeniu pe care nu-l cunoaste dar pentru a carui rezolvare sau macar sfat sint eu acolo.
Si ce sa vezi, surpriza; chiar daca lumea are motive omenesti sa te vorbeasca pe la colturi, poezia relatiei inter-umane evolueaza spre bine: cei care te cauta nu vin cu teama ("poate m-o face ala timpit"), nu vin stiind din start "aia nu se poate face" - ca n-ar mai veni. Ci stiu deja ca problemele au solutii, chiar daca nu le sint lor la indemina, si ca orice in lumea asta se transforma si nu se pierde.
Si daca te duci putin mai incolo (din nou, nu neaparat spatial), si incerci sa intelegi problemele celui de linga tine relative la domeniul sau de expertiza, si nu al tau, ai sa vezi ca devii si mai intelegator. Nu trebuie sa pui la suflet problemele altora, trebuie doar sa pui suflet in ceea ce faci.
Revenind la poezia noastra, cu sinceritate m-am adresat acestui grup de experti, intr-un domeniu strain mie si pe care incerc sa-l inteleg. Ca am luat-o peste bot, inteleg, ca am atins vreo coarda sensibila a D-voastra, nu mai inteleg.
Dincolo de vocabular sint ginduri. actiuni, dorinte, patimi. Experienta mi-a spus: esti fraier daca esti pacalit prima data, esti prost daca esti pacalit a doua oara, nu fi timpit si nu te lasa pacalit a treia oara. Mai sint si ceva zicale si cintece pe tema data.
Multumesc doamnelor avocat Florenta Dan si Liliana Gradinaru,
Mihai
- una e o amarata de informatie cu privire la continutul si limitele legii cu privire la cuamntumul pensiei, informatie pe care ati primit-o (si pe care o consideram fireasca intr-o tara in care justitiabilul nu poate fi presupus ca ignora legea, dar in fapt el nu are nici un mijloc de informare adecvat cu privire la continutul zecilor de mii de acte normative, pe care nici macar "specialistul" nu se poate lauda ca le cunoaste ...cu adevarat, pentru ca i-ar trebui mai mult de-o viata sa le studieze adecvat)
- si cu totul alta este redactarea unei cereri de chemare in judecata printr-un mijloc de comunicare in masa. Acesta e deja un aspect pe care statutul profesiei noastre ni-l interzice.
Si cand cerinta de a va corecta o cerere (atat de rau facuta incat ar trebui aruncata la cos si scrisa de la capat) mai e si pusa sub fraza "De retinut ca...", ti se cam face lehamite sa treci flagrant granita dintre simpla informatie si adevarata consultatie (granita care cateodata, de dragul spetei puse in discutie, se cam volatilizeaza ce-i drept prin anumite topicuri).
De retinut ca ce? Ca "odiosul" avocat e mai mult decat o porcarie de care trebuie sa va detasati cand vine vorba de reprezentare sau asistenta (ca de..., asta ar insemna redactarea unei cereri contra cost) dar poate pescuiti pe-aci niste "fraieri" care sa v-o redacteze ...totusi? La asta ma refeream prin "ganduri dincolo de vocabular".
Domnule draga,
Din pacate colega mea are dreptate si, sincer, nu va raspundeam daca nu aveati atatea observatii de la colegii mei.
SE pare ca rau am facut, insa.
Pentru ca, pe langa faptul ca din toata afacerea nu ati inteles mare lucru, ca nu veti intreba un avocat ce ati putea dovedi cu martori sau ce din situatia de fapt v-ar fi de ajutor... pe langa acest fapt, nici macar nu-mi raspundeti nelamuririlor destnate a va ajuta. :O
Adica, in esenta, va adresati certaret catre colegii mei pentru ca... surpriza! au tratat mesajul dv. la fel cum l-ati tratat dv. pea l meu: ati ignorat ce ma interesa pe mine!
Dupa cum spuneau colegii, succes, desi ma indoiesc, repet, ca veti avea pe primul capat de cerere. Care e redactat odios, asa cum v-am explicat.
Si, in final, veti plati poate un avocat... al fostei sotii, macar partial... daca pierdeti jumatate din actiune! :((
Am inteles unde am gresit, va asigur.
Nu am mai raspuns nelamuririlor Dvs pentru simplul motiv ca daca as mai fi continuat 50% din raspunsurile primite ar fi fost de genul "sceleratule", "idiotule" etc.
Ce nu ati inteles este ca nu vreau in viata asta sa dau pe nimeni in judecata, si nu intentionez sa recuperez cheltuieli de judecata - pentru lucruri absolut minore. Si atita grija am de mine incit sa nu fiu pe rol in ce priveste lucruri majore.
V-am multumit deja pentru ajutorul acordat pina in momentul asta, considerati ca m-am lamurit suficient, veti ramine in continuare in impasul "asta cãuta fraieri sau chiar ii trebuia ceva?". Nu se reduc chiar toate la bani, mai am cit sa platesc un avocat, chiar daca m-as numi pentru a treia oara fraier.