avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatia de stat pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatia de stat pentru copil

buna ziua,
nu stiu daca am ales topicul corect, dar sper sa-mi puteti raspunde
am nascut la inceputul lui iunie, in 18 iunie am depus dosarul pentru alocatia de stat pentru copil ( acei 200 ron pentru copil pana la 2 ani), dar banii nu i-am primit nici la ora actuala....
imi puteti spune, va rog, care este termenul legal de plata dupa care se pot primi acesti bani ? ( 4 luni mi se pare mult prea mult)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 18:46, 16 Octombrie 2008
pasii pentru obtinerea alocatiei:

- completare cerere la Primarie
- atasat:
- copie dupa certificatul de nastere
- copii dupa cartile de identitate ale parintilor

Pe cerere, ultima pagina, se specifica modalitatea prin care doriti sa incasati alocatia, in principiu fiind 2 metode: virare in cont sau prin mandat (banii ii aduce postasul acasa). Eu personal am optat pentru virare in cont.

O mentiune foarte clara a doamnei de la primarie a fost: banii vor fi virati dupa 3 luni de la depunerea cererii.

Cred ca daca nu ati primit acesti bani trebuie sa incepeti pe cont propriu demersuri la Primarie si apoi unde va vor indruma dinsii, pentru a da de urma banilor astora. Am vazut si situatii in care banca a virat banii in conturile altora, din greseala, ca urmare va va trebui un car de rabdare pina veti deslusi itele situatiei Dvs.
Normal ca trebuia sa primiti acesti bani pana acum. Verificati va rog ce s-a intamplat deoarece puteti sa mai asteptati daca ceva s-a omis sau gresit.Succes!
Normal ca trebuia sa primiti acesti bani pana acum. Verificati va rog ce s-a intamplat deoarece puteti sa mai asteptati daca ceva s-a omis sau gresit.Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru copii luana30 luana30 va rog daca se poate sa imi dea cineva un raspuns! am alocatia baiatului de 6 ani in banca nu am ridicat-o niciodata,si cand am fost sa o ridic mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie virata in cont bancar Verisss Verisss buna ziua. v-as ruga, daca se poate, sa ma lamuriti intr-un aspect legat de virarea banilor pt indemnizatie crestere copil. la depunenrea dosarului am optat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinadrapa alinadrapa buna ziua, cine poate sa ma lamureasca si pe mine???? Am depus cererea de alocatie a copilului si cererea de indemnizatie de crestere in aceeasi data (25 ... (vezi toată discuția)