avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... alocatia pentru copii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

alocatia pentru copii

va rog daca se poate sa imi dea cineva un raspuns!
am alocatia baiatului de 6 ani in banca nu am ridicat-o niciodata,si cand am fost sa o ridic mi s-a spus ca lunar se ia un comision de 3 leisi nu stiu de ce !am vrut sa o trec pe card sa nu o mai primeasca banca si doamna de acolo a spus ca nu se poate. nu mi se pare corect ,ei sa foloseasca banii mei si sa ami ia si din ei!
va rog cum pot face sa inchei afacerea cu banca!
dupa ce ca alocatia este absurd de mica si pe accea o stirbeste!
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriel George Mocanu , Consultant resurse umane 19:41, 27 Noiembrie 2009
Buna ziua,daca aveti cont deschis la aceea banca si nu sunteti multumita de serviciile pe care le ofera va puteti lua banii linistita si inchideti contul......mai simplu de atat ..........e normal ca banca sa va spuna ca nu ii puteti lua pentru a nu pierde un client,dar avand in vedere ca banii sunt ai dumneavoastra sunteti libera de a decide ce vreti sa faceti cu ei...........iar comisionul....nu stiu cum functioneaza in Romania,dar in strainatate se plateste un comision pe luna pentru contul si serviciile oferite de banca.
Stimata doamna, pentru a putea "incheia" aceasta afacere cu banca, este necesar sa parcurgeti cativa pasi obligatorii.
1 Adresati o solicitare catre directia de munca si asistenta sociala de care apartineti, prin care solicitati ca alocatia copilului sa nu mai fie virata in contul bancar mentionat. Este necesar sa oferiti o alternativa pentru a primi totusi acesti bani, puteti astfel opta pentru a va fi trimisa prin mandat postal la adresa de domiciliu.
2. Dupa ce ati fost la DGMPS si stiti data de la care nu va mai fi virata alocatia in cont, va puteti adresa bancii pentru a lichida contul respectiv. Pana la acel moment, daca doriti, puteti retrage suma disponibila in cont, nu va opreste nimeni.
3. Nu stiu la ce banca aveti contul acesta deschis, dar in general toate bancile daca le solicitati, va ataseaza un card la acel cont.
4. Este absolut normal ca pentru intretinerea contului si efectuarea operatiunilor de virare si retragere a banilor din cont, banca sa perceapa un comision. Acest comision va fi perceput di daca veti avea atasat un card la acel cont. In cazul alocatiei, este perceput si acel comision lunar pentru operatiunea de virare a banilor in cont deoarece statul nu plateste comisioane si banca trebuie sa le traga de undeva.

Acestea sunt regulile economiei si cele dupa care functioneaza bancile. Daca nu mai doriti sa platiti aceste comisioane pentru serviciile bancare, solutia este sa primiti alocatia prin mandat postal. Retineti ca daca functionara de la banca v-a spus ca nu puteti retrage banii sau nu puteti inchide contul, aceasta este o minciuna. Dar nu va recomand inchiderea contului pana nu rezolvati cu o modalitate alternativa de a primi alocatia deoarece riscati sa va faceti alte probleme (va trebui sa umblati sa recuperati acei bani).
Va multumesc pentru sfat,chiar maine voi urma pasii propusi de dumneavoastra.
Azi am fost sa ridic banii si am primit raspunsul ca datorita faptului ca nu i-am ridicat de 6 ani au blocat contul!A trebuit sa merg la directorul bancii sa ii demonstrez ca nu am murit ci doar nu am vrut sa ii ridic banii pentru ca vreau sa ii pastrez pentru fiul meu pe un card,desi sunt constienta ca atunci cand o sa implineasca 18 ani nu o sa aiva nicio o valoare.
luana30 a scris:

Va multumesc pentru sfat,chiar maine voi urma pasii propusi de dumneavoastra.
Azi am fost sa ridic banii si am primit raspunsul ca datorita faptului ca nu i-am ridicat de 6 ani au blocat contul!A trebuit sa merg la directorul bancii sa ii demonstrez ca nu am murit ci doar nu am vrut sa ii ridic banii pentru ca vreau sa ii pastrez pentru fiul meu pe un card,desi sunt constienta ca atunci cand o sa implineasca 18 ani nu o sa aiva nicio o valoare.

Daca tot vreti sa conservati o parte din valoarea acelor bani, faceti un depozit sau apelati la o forma de capitalizare (fond de investitii, asigurare pentru studii cu optiune de capitalizare, etc). Un cont de debit nu este nici intr-un caz o optiune (inclusiv acel card de care vorbiti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire alocație de stat ionela rafiu ionela rafiu Bună seara, mă confrunt cu următoarea situație: alocația copilului a fost virata la cerere în contul de salariu al soțului.Sotul nu mai lucrează la ... (vezi toată discuția)
Card maitairina maitairina Buna ziua. Ieri am mers la agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala unde am facut o cerere ca alocatia copiiilor sa intre pe card. Daca pe cerere an ... (vezi toată discuția)
Soția are blocat cardul în care primește alocația copilului..iar banii trebuie să-i ridice direct de la ghișeu.este legal? Balan Manix Balan Manix Bună ziua.Sotiei mele i sa pus proprie pe salariul,fiind executată silit și ia blocat cardul unde se vira salariul plus cardul unde se virează alocația ... (vezi toată discuția)