avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire alocație de stat
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire alocație de stat

Bună seara, mă confrunt cu următoarea situație: alocația copilului a fost virata la cerere în contul de salariu al soțului.Sotul nu mai lucrează la acel loc de muncă de 2 ani și jumătate, în contul respectiv intra numai alocația.Intre timp soțul a rămas restant la un credit pentru care banca își retrăgea rata din acel cont de salariu cu acceptul soțului.Intrebarea mea este următoarea: banca are voie să retragă și alocația copiilor sau numai veniturile proprii ale soțului? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:39, 29 Martie 2017
Alocatia nu poate fi poprita!
Alocația copilului o puteți scoate numai direct de la casieria băncii, deoarece contul va fi blocat și nu veți putea folosi cardul.
Soțul a mers la bancă și acolo i au spus că în contul respectiv nu are nici un ban
Dacă nu ați anunțat banca din timp, alocația a fost virată ilegal în contul executorului.
Faceți urgent cerere să vă fie virată alocația prin mandat poștal, că prin bancă nu e riscat în caz de poprire.
Băncile nu-și protejează clienții în asemenea situație.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe alocatia copilului!!! sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Am un credit la o banca , si din cauza problemelor financiare nu am mai putut sa-l platesc, in urma neplatii a intervenit poprirea pe ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar danaly03 danaly03 Bună ziua. Executorul poate pune poprire pe o suma dintr un cont bancar, în care primesc doar indemnizatie crestere copil și alocațiile copiilor? ... (vezi toată discuția)
Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)