avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Activitate Vlad G25

Activitate Vlad G25



CHKa a scris:

Daca spuneti ca aveti deja actul de succesiune , vedeti daca nu cumva ati gresit procentele . Bunica are - probabil - 1/4 din masa succesorala , iar copiii impart 3/4 din aceasta . Masa succesorala era 1/2 din casa , asta insemnand ca bunica are jumatatea ei care nu a intrat in succesiune , plus 1/4 din cealalta jumatate , adica 1/8 . 1/2 + 1/8 = 5/8 din casa , adica 62,5% . Copiii bunicului impart pe din doua restul de 37,5% , adica au 18,75% fiecare din intreaga casa . Acestea sunt procentele corect calculate , nu cele pe care dvs. le-ati scris . Daca ajugeti la intelegere , puteti cumpara cotele-parti de la fiecare , de ce sa faceti in plus o operatiune inutila ? Costa ( destul ) ... Desigur , ca sa poata sa va vanda partea lor , succesorii matusii dvs. trebuie sa-si dezbata succesiunea dupa mama lor , altfel nu pot .


Noi ne gândeam sa le oferim suma cerută de ei, în schimbul unei declarații ca cedează totul bunicii, fără alte pretenții, iar apoi să cumpăr de la ea, printr-un credit ipotecar, iar banii să fie folosiți la renovarea casei.
Bună ziua!
Mă aflu în următoarea situație, în calitate de nepot, care vrea să cumpere casa bunicilor.
Bunicul meu a murit acum 7 ani, a fost făcută succesiunea între Bunica, fiica și fiu(tatăl meu). După 3 ani, a murit fiica, aceasta având la rândul ei 2 copii. Aceștia din urmă, nu au făcut succesiunea în urma decesului mamei lor.
Pentru a putea cumpăra de la bunica, cum ar trebui să procedez?
Bănuiesc ca în prima fază, ar trebui pornite demersurile pentru a deveni bunica proprietară în totalitate, nu? Doar ca verișorii mei, nu prea vor să cedeze, care ar fi procentul corect din valoarea casei ce li s ar cuveni(suma pe care sa o dăm pentru a ceda partea)? În momentul de față, bunica are 75%, tata 12,5% iar verișorii 12,5%.
Cel mai bine ar fi să cumpăr de la bunica, nu să îmi cedeze toți mie, nu?
Vă mulțumesc!
Buna ziua, conform Deciziei 649/15.12.222 Monitorul Oficial 103/07.02.2023, in cazul demisiei din MApN, este neconstituțională obligativitatea achitării contravalorii perioadei de școlarizare in urma cercetării administrative pentru cadrele militare?