avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1438 soluții astăzi
Forum Activitate Aniladamacular

Activitate Aniladamacular

Eu nu am profesie in domeniul juridic si implicit nu am calitatea necesara.
Vorbesc ca omul simplu, care o ia băbește pe firul apei. Si atunci, luind in calcul formarea de baza, traseul profesional, toate schimbările legislative care impuneau actualizări, caci de aceea s-au dat, si incheind cu 144 din 2008, scopul final fiind alinierea la normele europene, titulatura corecta care reflecta ceea ce am profesional este asistent medical generalist cu confirmare si grad principal in specialitatea obstetrica ginecologie.
Ordinul 66 din februarie 2002,cu anexa la norma, ar fi trebuit sa vina inca de atunci cu actualizarea, asta daca interpretez corect : asistent medical specialitatea medicina generala, specializare obstetrica ginecologie. Certificatul de membru OAMMR trebuia sa specifice in clar aceleasi lucruri.
Cum o fi corect pina la urma? Cine poate descurca lucrurile? Instanța judecatoreasca?
In regula, daca este asa ce fac cu diploma de școală postliceală??? Nu mai e valabila???? Un examen de confirmare in specialitate, dat asa, din cimpul muncii, cu japca, anulează formarea de baza?
Dupa legislația actuala acest titlu il poate detine numai persoana absolventa de școală postliceală specialitatea obstetrica ginecologie sau absolventa a Facultatii de Moașe.
Nu pot lucra pina la sfirsitul anilor de munca in obstetrica si ginecologie. Vreau sa schimb locul de munca.
Nu sunt asistent medical obstetrica ginecologie. Sunt absolventa de școală postliceală asistent medical specialitatea medicina generala. Intimplarea a facut sa ma aflu cu locul de munca la momentul ordinului 805 in sectie de obstetrica ginecologie si obligatoriu am dat examenul de confirmare in specialitate. De atunci au intervenit mai multe schimbari legislative. Cum trebuia actualizata povestea? Cu siguranță trebuia.

Care este incadrarea corecta? Si cum o obtin?
Sa vedem daca spun corect... Asadar-de profesie asistent medical generalist.
Din 1995.
In anul 1999 examen de confirmare prin ordinul 805 din 2.10.1998 insotit de 806, deoarece aveam postul in specialitatea obstetrica ginecologie.
Din toamna lui 1999 si pina în ziua de azi incadrata ca asistent medical obstetrica ginecologie cu grad principal in specialitatea obstetrica ginecologie.
Mi-a fost respins dosarul la un concurs pentru ocuparea unui post de Asistent medical generalist desi am aceasta specialitate pe diploma de școală postliceală,datorita Certificatului de membru OAMMR unde sunt numai asistent medical obstetrica ginecologie.
Bun.
Conform Hotaririi 32/ 11.12.2009 privind Metodologia de reatestare a competentei profesionale a asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistenților medicali, nu este necesar sa dau reatestare ca sa pot lucra ca asistent medical generalist.

Dupa anul 1999 in care am obținut confirmarea in specialitate a fost permisa si legala titulatura asistent medical obstetrica ginecologie. Inclusiv fisa postului semnata ultima data in 2016 este cea a moasei,ceea ce nu cred ca este in ordine, dar sa vedem.

Urmeaza ordinul 66 din 08.02.2002 pentru aprobarea normelor privind obtinerea specializărilor si competentelor pentru asistentii medicali si alte categorii de personal cu pregatire postliceală sau medie care abroga pe 806 din 1998 si face niste precizari in articolele 1,2,7. Cum trebuia facuta corelarea conform anexei??? Concret, daca ma puteți ajuta.

Pe de alta parte, Legea 307 din 28.06.2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moaşă precum si organizarea și functionarea OAMMR, permite inca titulatura oficiala de moasa /asistent de obstetrica - ginecologie si celor care detin certificat de confirmare in specialitate. Asta se întâmplă pina in 2008 cind este emisa Ordonanta de urgență a guvernului 144 din 2008 publicata in 24.11.2008 care abroga legea 307 si spune în clar in anexa 2 ca titlul oficial de calificare moasa cu studii postliceale este obținut de catre cei care au diploma de absolvire in specialitatea asistent medical obstetrica ginecologie sau certificat de absolvire in specialitatea obstetrica ginecologie (documente pe care eu nu le am, certificatul de confirmare nu este totuna cu absolvire in specialitate).
Cum trebuia actualizata titulatura mea????
In cartea de munca, in revisal, in certificatul de membru (eliberat culmea in 2015,dupa toate aceste schimbări legislative care au clarificat niste aspecte)???
Cum sunt pina la urmă???
Cui ma adresez pentru clarificare???

(Oammr da vina pe spital, spitalul pe oammr si amândoi separat ma fac moasa de final ca nu știu sa descurce povestea.)
Credeti ca in cele din urma, in instanță este sansa mea???




Buna ziua!

Exact.
Mi-a fost respins un dosar de înscriere la concurs asistent medical generalist, desi detin diploma de absolvire asistent medical generalist, datorita certificatului de membru OAMMR si avizului de libera practica din care reiese ca sunt asistent medical obstetrica ginecologie, titlu (calificare) pentru care conform ordonantei 144 din 2008 trebuie sa detii diploma de absolvire scoala postliceala cu aceasta specialitate sau certificat de absolvire in aceasta specialitate, lucruri pe care eu nu le detin.
Am numai un examen de confirmare la specialitatea obstetrica ginecologie sustinut cu ordinul 805 si 806 din 2 octombrie 1998, anulat 806 prin ordinul 66 din 2002 care clarifica niste aspecte dar am sesizat ca nimeni nu stie de acest ordin 66, apoi gradul principal sustinut in aceasta specialitate (regulile privind obtinerea gradului sunt aceleasi si in ziua de azi si nu înseamnă schimbare de specialitate, asa cum conform lui 66 din 2002,se pare ca ceea ce s-a obtinut in baza lui 805 nu este decit o specializare complementara specialității de baza si trebuie corelata conform anexei din norma, dar nimeni nu a facut aceasta corelare si se pare nu stie cum).
Am înțeles ca trebuie sa dau din gradul principal, în specialitatea medicina generala, daca vreau sa beneficiez de grad pe un post de Asistent generalist, nu e o problema, il dau, dar atit timp cit acele acte de la OAMMR sunt asa, e posibil sa nu imi fie primit dosarul in concurs pentru grad.
Lupt sa dovedesc ca sunt ceea ce sunt prin studiile terminate, adica asistent medical generalist care detine si o confirmare si grad principal in alta specialitate, dar in esenta asistent medical generalist, nimic altceva.
Nu reușesc sa ma fac inteleasa, mi se tot spune ca sunt asistent obstetrica ginecologie, ca si cum studiile mele de haza au dispărut peste noapte prin susținerea acelui examen de confirmare cu ordonanta 805,respectiv 806,dat din cimpul muncii, altfel pierdeam locul de munca respectiv,fara școlarizare, program de formare, fara nimic, doar ca aveam incadrarea pe un post într-o secție OG.



Cornel Vasile a scris:

Sa intelegem ca vreti sa redeveniti a.m.g - medicina generala?

Buna ziua!
Supun atenției dvs următoarele :
Asistent medical generalist - diploma de absolvire a scolii postliceale
Confirmare la specialitatea obstetrica ginecologie conform ordinului 805 cu 806 din 2 octombrie 1998
Grad principal specialitatea obstetrica ginecologie 2000
Certificat de membru si aviz de libera practica eliberate de OAMMR in aceasta specialitate, obstetrica ginecologie
Lucru efectiv, legal, neîntrerupt in aceasta specialitate.
In 2002 a fost emis ordinul 66 cu norma din 8 februarie pentru aprobarea normelor privind obtinerea specializărilor si competentelor pentru asistentii medicali, care face niste precizari in articolele 1,2,7. Intrebarea 1-cum se coreleaza specializările obtinute anterior ordinului 66 la anexa din norma? Exemplu concret.
Legea 307 din iunie 2004 este abrogata de ordonanta de urgenta 144 d8n 2008 care clarifica titlurile oficiale si studiile necesare pentru fiecare.
De la filiala ordinului s-a transmis ca este nevoie de reatestare pe medicina generala desi exista hotarirea 32 din 2009 #M14 (1^3) titularii unui titlu de calificare de asistent medical generalist care au exercitat profesia efectiv, legal si neîntrerupt pe o perioada de cel putin un an, in ultimii 5 ani anterior datei solicitarii avizuluianual, in alta specialitate cu profil clinic (OG, Pediatrie, ocrotire) decit cea a titlului de calificare deținut nu sunt supusi procedurii de reatestare.
Mi se da de înțeles ca am pierdut specialitatea de baza. Ori nu cred asa ceva.
Care sunt demersurile pe care trebuie să le fac ca sa obtin titulatura corecta?