avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Supun atenției dvs următoarele : Asistent ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Supun atenției dvs următoarele : Asistent medical ...

Buna ziua!
Supun atenției dvs următoarele :
Asistent medical generalist - diploma de absolvire a scolii postliceale
Confirmare la specialitatea obstetrica ginecologie conform ordinului 805 cu 806 din 2 octombrie 1998
Grad principal specialitatea obstetrica ginecologie 2000
Certificat de membru si aviz de libera practica eliberate de OAMMR in aceasta specialitate, obstetrica ginecologie
Lucru efectiv, legal, neîntrerupt in aceasta specialitate.
In 2002 a fost emis ordinul 66 cu norma din 8 februarie pentru aprobarea normelor privind obtinerea specializărilor si competentelor pentru asistentii medicali, care face niste precizari in articolele 1,2,7. Intrebarea 1-cum se coreleaza specializările obtinute anterior ordinului 66 la anexa din norma? Exemplu concret.
Legea 307 din iunie 2004 este abrogata de ordonanta de urgenta 144 d8n 2008 care clarifica titlurile oficiale si studiile necesare pentru fiecare.
De la filiala ordinului s-a transmis ca este nevoie de reatestare pe medicina generala desi exista hotarirea 32 din 2009 #M14 (1^3) titularii unui titlu de calificare de asistent medical generalist care au exercitat profesia efectiv, legal si neîntrerupt pe o perioada de cel putin un an, in ultimii 5 ani anterior datei solicitarii avizuluianual, in alta specialitate cu profil clinic (OG, Pediatrie, ocrotire) decit cea a titlului de calificare deținut nu sunt supusi procedurii de reatestare.
Mi se da de înțeles ca am pierdut specialitatea de baza. Ori nu cred asa ceva.
Care sunt demersurile pe care trebuie să le fac ca sa obtin titulatura corecta?
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
Aniladamacular, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aniladamacular , utilizator 07:00, 18 Februarie 2023
Sa intelegem ca vreti sa redeveniti a.m.g - medicina generala?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua!

Exact.
Mi-a fost respins un dosar de înscriere la concurs asistent medical generalist, desi detin diploma de absolvire asistent medical generalist, datorita certificatului de membru OAMMR si avizului de libera practica din care reiese ca sunt asistent medical obstetrica ginecologie, titlu (calificare) pentru care conform ordonantei 144 din 2008 trebuie sa detii diploma de absolvire scoala postliceala cu aceasta specialitate sau certificat de absolvire in aceasta specialitate, lucruri pe care eu nu le detin.
Am numai un examen de confirmare la specialitatea obstetrica ginecologie sustinut cu ordinul 805 si 806 din 2 octombrie 1998, anulat 806 prin ordinul 66 din 2002 care clarifica niste aspecte dar am sesizat ca nimeni nu stie de acest ordin 66, apoi gradul principal sustinut in aceasta specialitate (regulile privind obtinerea gradului sunt aceleasi si in ziua de azi si nu înseamnă schimbare de specialitate, asa cum conform lui 66 din 2002,se pare ca ceea ce s-a obtinut in baza lui 805 nu este decit o specializare complementara specialității de baza si trebuie corelata conform anexei din norma, dar nimeni nu a facut aceasta corelare si se pare nu stie cum).
Am înțeles ca trebuie sa dau din gradul principal, în specialitatea medicina generala, daca vreau sa beneficiez de grad pe un post de Asistent generalist, nu e o problema, il dau, dar atit timp cit acele acte de la OAMMR sunt asa, e posibil sa nu imi fie primit dosarul in concurs pentru grad.
Lupt sa dovedesc ca sunt ceea ce sunt prin studiile terminate, adica asistent medical generalist care detine si o confirmare si grad principal in alta specialitate, dar in esenta asistent medical generalist, nimic altceva.
Nu reușesc sa ma fac inteleasa, mi se tot spune ca sunt asistent obstetrica ginecologie, ca si cum studiile mele de haza au dispărut peste noapte prin susținerea acelui examen de confirmare cu ordonanta 805,respectiv 806,dat din cimpul muncii, altfel pierdeam locul de munca respectiv,fara școlarizare, program de formare, fara nimic, doar ca aveam incadrarea pe un post într-o secție OG.

Cornel Vasile a scris:

Sa intelegem ca vreti sa redeveniti a.m.g - medicina generala?

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
Aniladamacular, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este incadrarea corecta? si cum o obtin? Aniladamacular Aniladamacular Care este incadrarea corecta? Si cum o obtin? Sa vedem daca spun corect... Asadar-de profesie asistent medical generalist. Din 1995. In anul 1999 examen ... (vezi toată discuția)
Asistent medical cu studii superioare petrescucornelia petrescucornelia Am absolvit Liceul Sanitar in 1981 specializarea generalist -1990 schimbat specializarea in radiologie -1991 grad principal in pediatrie -1992 echivalare ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)