avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent medical cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent medical cu studii superioare

Am absolvit Liceul Sanitar in 1981 specializarea generalist
-1990 schimbat specializarea in radiologie
-1991 grad principal in pediatrie
-1992 echivalare studii cu Scoala Postliceala (curs 1 an + examen de diploma)
specializarea generalist
-1998 am primit ,,Certificat de confirmare in specialitatea radiologie la gradul principal in baza Ordinului M.S.nr.805/1998"
-2012 am absolvit UMF,,G.T.Popa"-Iasi specializarea Asistenta medicala generala cu durata de 4ani.
Intrebare:Pot beneficia de recunoasterea studiilor superioare absolvite si de drepturile ce decurg din recunoasterea acestora.Momentan lucrez tot in specializarea radiologie.
Cel mai recent răspuns: petrescucornelia , utilizator 11:48, 16 Noiembrie 2012
da, conform prevederilor art. 20 din O.U.G. nr. 35/2012. Art. 20. După art. 196 se introduce un nou articol, articolul 1961, cu următorul cuprins:
“Art. 1961
Asistenţii medicali încadraţi în unităţile sanitare publice în baza diplomei/certificatului de studii sanitare postliceale sau superioare de scurtă durată de specialitate care au dobândit gradul de principal şi ulterior au absolvit studii superioare în profilul acestora se încadrează în funcţia corespunzătoare studiilor superioare absolvite, cu menţinerea gradului de principal şi a gradaţiei avute la data promovării.”


Chiar daca acum lucrez in radiologie?
Din textul de lege nu reiese ca cei care lucreaza in radiologie nu el sunt aplicable aceste dispozitii ... legea face precizarea ... Asistenţii medicali încadraţi în unităţile sanitare publice ... fara a face distinctie din ce domeniu de activitate este vorba, radiologie, chirurgie, ORL etc.
Legea 805si 806/1998 mai sunt in vigoare?(cea cu specializarile asistentilor medicali?)
Cred ca vorbiti de Ordinul nr.805 din 2 octombrie 1998 al ministrului sănătăţii privind reglementarea situaţiei asistenţilor medicali şi a altor categorii de personal cu pregătire postliceală şi medie, încadraţi cu nerespectarea Normelor privind schimbarea specialităţii personalului mediu şi auxiliar, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii nr.108/1971 si de Ordinul nr. 806 din 2 octombrie 1998 pentru aprobarea Normelor privind schimbarea specialitatii si obtinerea altei specialitati pentru asistentii medicali si pentru alte categorii de personal sanitar, cu pregatire postliceala si medie ...... intrucat nu exista legi cu aceste numere ...???

Ordinul nr.806/1998 este abrogat de catre Ordinul nr.66/2002 al ministrului sănătăţii şi familiei pentru aprobarea Normelor privind obţinerea specializărilor şi competenţelor pentru asistenţii medicali şi alte categorii de personal sanitar cu pregătire postliceală sau medie .

Primul Ordin este inca in vigoare ....

Alte discuții în legătură

Buna ziua! supun atenției dvs următoarele : asistent medical ... Aniladamacular Aniladamacular Buna ziua! Supun atenției dvs următoarele : Asistent medical generalist - diploma de absolvire a scolii postliceale Confirmare la specialitatea ... (vezi toată discuția)
Care este incadrarea corecta? si cum o obtin? Aniladamacular Aniladamacular Care este incadrarea corecta? Si cum o obtin? Sa vedem daca spun corect... Asadar-de profesie asistent medical generalist. Din 1995. In anul 1999 examen ... (vezi toată discuția)
Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)