avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este incadrarea corecta? Si cum o obtin?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este incadrarea corecta? Si cum o obtin?

Care este incadrarea corecta? Si cum o obtin?
Sa vedem daca spun corect... Asadar-de profesie asistent medical generalist.
Din 1995.
In anul 1999 examen de confirmare prin ordinul 805 din 2.10.1998 insotit de 806, deoarece aveam postul in specialitatea obstetrica ginecologie.
Din toamna lui 1999 si pina în ziua de azi incadrata ca asistent medical obstetrica ginecologie cu grad principal in specialitatea obstetrica ginecologie.
Mi-a fost respins dosarul la un concurs pentru ocuparea unui post de Asistent medical generalist desi am aceasta specialitate pe diploma de școală postliceală,datorita Certificatului de membru OAMMR unde sunt numai asistent medical obstetrica ginecologie.
Bun.
Conform Hotaririi 32/ 11.12.2009 privind Metodologia de reatestare a competentei profesionale a asistentilor medicali generalisti, moaselor si asistenților medicali, nu este necesar sa dau reatestare ca sa pot lucra ca asistent medical generalist.

Dupa anul 1999 in care am obținut confirmarea in specialitate a fost permisa si legala titulatura asistent medical obstetrica ginecologie. Inclusiv fisa postului semnata ultima data in 2016 este cea a moasei,ceea ce nu cred ca este in ordine, dar sa vedem.

Urmeaza ordinul 66 din 08.02.2002 pentru aprobarea normelor privind obtinerea specializărilor si competentelor pentru asistentii medicali si alte categorii de personal cu pregatire postliceală sau medie care abroga pe 806 din 1998 si face niste precizari in articolele 1,2,7. Cum trebuia facuta corelarea conform anexei??? Concret, daca ma puteți ajuta.

Pe de alta parte, Legea 307 din 28.06.2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moaşă precum si organizarea și functionarea OAMMR, permite inca titulatura oficiala de moasa /asistent de obstetrica - ginecologie si celor care detin certificat de confirmare in specialitate. Asta se întâmplă pina in 2008 cind este emisa Ordonanta de urgență a guvernului 144 din 2008 publicata in 24.11.2008 care abroga legea 307 si spune în clar in anexa 2 ca titlul oficial de calificare moasa cu studii postliceale este obținut de catre cei care au diploma de absolvire in specialitatea asistent medical obstetrica ginecologie sau certificat de absolvire in specialitatea obstetrica ginecologie (documente pe care eu nu le am, certificatul de confirmare nu este totuna cu absolvire in specialitate).
Cum trebuia actualizata titulatura mea????
In cartea de munca, in revisal, in certificatul de membru (eliberat culmea in 2015,dupa toate aceste schimbări legislative care au clarificat niste aspecte)???
Cum sunt pina la urmă???
Cui ma adresez pentru clarificare???

(Oammr da vina pe spital, spitalul pe oammr si amândoi separat ma fac moasa de final ca nu știu sa descurce povestea.)
Credeti ca in cele din urma, in instanță este sansa mea???




Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Aniladamacular, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aniladamacular , utilizator 19:30, 27 Martie 2023
Din ce am inteles eu , titulatura corecta este cea de asistent medical obstetrica ginecologie
In regula, daca este asa ce fac cu diploma de școală postliceală??? Nu mai e valabila???? Un examen de confirmare in specialitate, dat asa, din cimpul muncii, cu japca, anulează formarea de baza?
Dupa legislația actuala acest titlu il poate detine numai persoana absolventa de școală postliceală specialitatea obstetrica ginecologie sau absolventa a Facultatii de Moașe.
Nu pot lucra pina la sfirsitul anilor de munca in obstetrica si ginecologie. Vreau sa schimb locul de munca.
Nu sunt asistent medical obstetrica ginecologie. Sunt absolventa de școală postliceală asistent medical specialitatea medicina generala. Intimplarea a facut sa ma aflu cu locul de munca la momentul ordinului 805 in sectie de obstetrica ginecologie si obligatoriu am dat examenul de confirmare in specialitate. De atunci au intervenit mai multe schimbari legislative. Cum trebuia actualizata povestea? Cu siguranță trebuia.

Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Aniladamacular, utilizator
Eu nu am profesie in domeniul juridic si implicit nu am calitatea necesara.
Vorbesc ca omul simplu, care o ia băbește pe firul apei. Si atunci, luind in calcul formarea de baza, traseul profesional, toate schimbările legislative care impuneau actualizări, caci de aceea s-au dat, si incheind cu 144 din 2008, scopul final fiind alinierea la normele europene, titulatura corecta care reflecta ceea ce am profesional este asistent medical generalist cu confirmare si grad principal in specialitatea obstetrica ginecologie.
Ordinul 66 din februarie 2002,cu anexa la norma, ar fi trebuit sa vina inca de atunci cu actualizarea, asta daca interpretez corect : asistent medical specialitatea medicina generala, specializare obstetrica ginecologie. Certificatul de membru OAMMR trebuia sa specifice in clar aceleasi lucruri.
Cum o fi corect pina la urma? Cine poate descurca lucrurile? Instanța judecatoreasca?
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Aniladamacular, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! supun atenției dvs următoarele : asistent medical ... Aniladamacular Aniladamacular Buna ziua! Supun atenției dvs următoarele : Asistent medical generalist - diploma de absolvire a scolii postliceale Confirmare la specialitatea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. certificatul de membru eliberat de oammr cat are termen ... Cristinutza30 Cristinutza30 Buna ziua. Certificatul de membru eliberat de OAMMR cat are termen de valabilitate? (vezi toată discuția)
Avis de libera practiva in asistenta medicala cosming2018 cosming2018 Am o intrebare. Am pe cineva, care a terminat in anul 2014 postliceala de asistenta medicala generala. Dupa cum se stie, daca in 5 ani de la absolvirea scolii, ... (vezi toată discuția)