avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate selira

Activitate selira

in baza lg 18 s-a obtinut un tilu de proprietate pe o suprafata de teren care, in urma masuratorilor, este mai mare (in acte mai mare decat realitatea)
care ar fi variantele: rectificare sau anulare partiala?
se poate face numai pe cale administrativa sau este nevoie de actiune pe instanta?
va multumesc
eu ma gandesc ca ar trebui ca firma de recuperari sau banca sa ne puna la dispozitie acel contract sa vedem daca este cesiune de creanta sau o subrogatie.
iar daca s-ar vorbi de o reesalonare cu banca, atunci ce s-ar intampla cu contractul dintre banca si firma de recuperari. iar o reesalonare cu firma de recuperare nu s-ar putea face pe 25 de ani!!!
Răspuns la discuția Executare silita
prima masura va fi poprirea pensiei
ce se intampla cu creditul si imobilul meu daca datoria deja a fost preluata de o firma de recuperari creante si sunt chemata in fata unui executor

1. in ce relatie mai sunt cu banca?
2. catre cne platesc ratele restante?
3.pot continua plata creditului pana la finalizarea acestuia?
4.se reiau disctutiile cu banca sau contractul meu de credit se reziliaza si practic am pierdut orice raport cu banca?

va multumesc
va multumesc
am citit prevederile lg 188/2000 actualizata, la art. 11 am o referire la conflictele de competenta

sunt debitor in constanta, cu un imobil de executat in orasul constanta, primesc adresa de la un executor din orasul mangalia

cum procedez, in baza a ce temei, eu ca debitor, si in fata cui invoc aceasta necompetenta?
puteti contesta in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal la judecatoria in raza careia s-a produs fapta si sa dovediti prin planse fotografice si un martor ca nu ati savarsit nicio fapta contraventionala
am cumparat un apartament de la raedpp in anul 1992, care avea construit in mod ilegal un balcon inca din anul 1987. pe ctr de vanzare -cumparare nu apare acest balcon.
in anul 2002 un vecin a depus o sesizare la primarie ca acest balcon este ilegal construit.
in 2003 am facut masuratori ale apartamentului si o noua schita pe care am inregistratt-o la CF in care imi apare acest balcon.
in anul 2008 o echipa de la primarie ma amendeaza, nu fac contestatie nici de aceasta data, dar imi pune in vedere sa "intru" in legalitate".
in 2011 vine in control si constata ca nu am facut nimic din ce mi-au pus in vedere.

Am observat ca mai exista topicuri deschise, dar problema mea e putin diferita.
1. imi este aplicabila lg 50/1991 cand balconul era deja construit cand eu am preluat apartament?
2. este necesar sa aplic acum pentru un certificat de urbanism si o autorizatie de constructie pentru a "intra in legalitate"
3. faptul ca sunt intabulata la OCPI cu apartamentul si cu schita cu balcon nu este suficienta pentru a le arata domnilor de la primarie ca nu am nevoie de autorizatie?

Va multumesc
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
de platit am platit in noiembrie, cererea am facut-o in luna noiembrie, nu s-a primit raspunsul la cererea mea de restituire. am actionat administratia(constanta) in judecata sa mi se restituie taxa.
intrebarea mea era insa alta, iar locul unde am platit nu are importanta.
in termen de 30 de zile adm era obligata sa imi raspunda intr-un fel. nu mi s-a raspuns. in instanta trebuie sa fac precizari asupra temeiului de drept pe care inteleg sa imi intemeiez actiunea
procedura prealabila nu este completa ptr ca nu mi s-a raspuns.
ce cer: 1. sa mi se raspunda si deschid apoi alt dosar ptr restituire
2. sa mi se raspunda si in acelasi timp prin aceeasi cerere sa merg mai departe
3. sa incerc sa conving instanta ca lipsa raspunsului echivaleaza cu un refuz de a mi se solutiona cererea favorabil, desi nu vad temei de drept in lege
Răspuns la discuția recuperare taxa auto
poate sa imi raspunda cineva?