avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... rectificare titlu proprietae sau anulare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

rectificare titlu proprietae sau anulare

in baza lg 18 s-a obtinut un tilu de proprietate pe o suprafata de teren care, in urma masuratorilor, este mai mare (in acte mai mare decat realitatea)
care ar fi variantele: rectificare sau anulare partiala?
se poate face numai pe cale administrativa sau este nevoie de actiune pe instanta?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: olgabejat , utilizator 08:32, 8 Decembrie 2011
Este necesară promovarea unei acţiunii în instanţă, pentru a nu exista neconcordanţe ulterioare ar fi mai bine să solicitaţi anularea integrală a titlului de proprietate şi a procesului verbal de punere în posesie şi obligarea comisiei locale de aplicare a legilor proprietăţii la emiterea unui titlu de proprietate pentru suprafaţa corectă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare versus titlu de proprietate lg.18/1991 dorelbaiu dorelbaiu In 1995 persoana [b]A[/b] dobandesate prin contr. de vanz. cump. autentificat, un teren ce fusese reconstituit pe baza lg.18/1995. Vanzarea s-a facut pe baza ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare/ modificarea/ constatarea nulitatii titlului de proprietate Minodora Sorian Minodora Sorian Buna ziua. S-a emis un titlu de proprietate in baza Legii 18/1991. Ulterior se constata de catre Comisia Locala de fond funciar ca una dintre parcelele ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie peste carte funciara? Anna63 Anna63 In urma deciziei unei sentinte civile, comisia locala este obligata sa anuleze partial un titlu de proprietate in sensul ca va soate un teren extravilan din ... (vezi toată discuția)