avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anularea unui proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anularea unui proces verbal de contraventie

am luat o amenda pentru stationare interzisa, am refuzat sa semnez iar cand mi-a venit PV acasa am mers la post sa contest deoarece acel semn nu exista in schimb era semnul de oprire interzisa. Neexistand semnul de stationare interzisa nu exista nici fapta. AU ZIS CA VOR SA-L ANULEZE DAR NU CUNOASTE PROCEDURA .CE E DE FACUT?
Cel mai recent răspuns: zeciualex , utilizator 18:15, 4 Iulie 2011
daca e oprirea interzisa, este clar ca si stationarea este interzisa, iar vis-a-vis de cum se anuleaza un p-v, se trage o linie in diagonala pe p-v si se scrie pe el anulat, putin probabil ca cei de la postul de politie sa nu stie acest lucru.
puteti contesta in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal la judecatoria in raza careia s-a produs fapta si sa dovediti prin planse fotografice si un martor ca nu ati savarsit nicio fapta contraventionala
Vedeti codul rutier , reguli de circulatie- oprirea, stationarea si parcarea autovehicolelor, art.175, Art. 175. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:

a) în toate cazurile în care este interzisa oprirea voluntara
b) în zona de actiune a indicatorului cu semnificatia "Stationarea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;

Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:

a) în zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi;

si trebuie sa-mi dea ceva la mana?ca nu am incredere in vorbe

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politia comunitara - amenda parcare (strada cu sens unic) raul_p raul_p am un magazin pe o strada cu sens unic, unde parcarea e legala doar pe sensul de mers adica pe dreapta, magazinul meu e pe stanga si normal ca atunci cand am ... (vezi toată discuția)
Parcare autovehicule opheli_desdemona opheli_desdemona Am si eu o problema controversata,vecinul meu isi parcheaza masina (dubita de la servici) in dreptul portii mele, blocandu-mi vederea si accesul la strada.Am ... (vezi toată discuția)
Buna seara, pe un drum public cu o latime de 5 metrii (maxim), ... Adyjay Adyjay Buna seara, Pe un drum public cu o latime de 5 metrii (maxim), dar cu sens unic, este permisa stationarea ? Daca da, este permisa stationarea pe oricare ... (vezi toată discuția)