am luat o amenda pentru stationare interzisa, am refuzat sa semnez iar cand mi-a venit PV acasa am mers la post sa contest deoarece acel semn nu exista in schimb era semnul de oprire interzisa. Neexistand semnul de stationare interzisa nu exista nici fapta. AU ZIS CA VOR SA-L ANULEZE DAR NU CUNOASTE PROCEDURA .CE E DE FACUT?
daca e oprirea interzisa, este clar ca si stationarea este interzisa, iar vis-a-vis de cum se anuleaza un p-v, se trage o linie in diagonala pe p-v si se scrie pe el anulat, putin probabil ca cei de la postul de politie sa nu stie acest lucru.
puteti contesta in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal la judecatoria in raza careia s-a produs fapta si sa dovediti prin planse fotografice si un martor ca nu ati savarsit nicio fapta contraventionala
Vedeti codul rutier , reguli de circulatie- oprirea, stationarea si parcarea autovehicolelor, art.175, Art. 175. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisa oprirea voluntara
b) în zona de actiune a indicatorului cu semnificatia "Stationarea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;
Art. 174. - Se interzice oprirea voluntara a vehiculelor:
a) în zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a opririi;