avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Parcare autovehicule
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Parcare autovehicule

Am si eu o problema controversata,vecinul meu isi parcheaza masina (dubita de la servici) in dreptul portii mele, blocandu-mi vederea si accesul la strada.Am facut sesizare catre politia comunitara care nu m-au ajutat cu nimic,situatia se repeta.Cui sa ma adresesz si ce pot sa fac?Raspunsul politistilor fiind: "Nu putem sa facem nimic,este domeniu public.":O
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
opheli_desdemona, utilizator
Cel mai recent răspuns: opheli_desdemona , utilizator 11:09, 3 Iulie 2011
Poate va ajuta Codul Rutier:
Art. 175. - Se interzice stationarea voluntara a vehiculelor:
a) în toate cazurile în care este interzisa oprirea voluntara;
b) în zona de actiune a indicatorului cu semnificatia "Stationarea interzisa" si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;

c) pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6 m;
d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice
=D> Multumesc pentru promtitudine!
Strada are intradevar 6 m latime ,dar o sa incerc sa ma agat de alin.d,poate asa o sa-mi castig si eu dreptul de a avea poarta libera...:(
Daca politia comunitara nu va ajuta , desi asta este rostul lor legat de domeniul public, atunci vedeti ca la fiecare primarie exista cate un birou unic pt sesizari si reclamatii si depuneti acolo o reclamatie la adresa respectivului.
Adrian.Tudor a scris:

Daca politia comunitara nu va ajuta , desi asta este rostul lor legat de domeniul public, atunci vedeti ca la fiecare primarie exista cate un birou unic pt sesizari si reclamatii si depuneti acolo o reclamatie la adresa respectivului.
Multumesc pentru informatie si implicare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare in fata magazinelor ! PaulBogdan PaulBogdan Am un magazin situat pe o cale de acces de cca 4m si, am mereu discutii cu anumite persoane care parcheaza in fata magazinului desi, exista parcare in ... (vezi toată discuția)
Interzisa oprirea in fata garajului ? Pilu Pilu Buna ziua, mi-e putin jena sa intreb dar n-am ce face. Am un garaj si se intampla uneori sa-mi blocheze iesirea sau intrarea. Stiu ca e interzis de lege asa ... (vezi toată discuția)
Anularea unui proces verbal de contraventie zeciualex zeciualex am luat o amenda pentru stationare interzisa, am refuzat sa semnez iar cand mi-a venit PV acasa am mers la post sa contest deoarece acel semn nu exista in ... (vezi toată discuția)