Buna ziua.Va relatez pe scurt problema.Sotul meu are un bunic care ar dori sa-i lase lui casa si pamantul.Cum trebuie procedat ?Mentionez ca bunica lui a decedat in urma cu trei ani, nefacandu-se nici o succesiune.Bunicul si bunica au avut 4 copii, din care trei mai sunt in viata, iar al patrulea a decedat in urma cu 2 ani,avand si el la randul lui 2 copii.
1.Poate sa faca bunicul lui vreun contract sau ce act ar putea sa faca, in conditiile in care doreste sa-i lase "averea" nepotului lui?
2.Ce cota i s-ar cuveni atunci sotului meu (nepotul bunicului)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Am inteles ca indemnizatia se acorda pentru sarcinile multiple,intrebarea mea este urmatoarea :atunci cand copilul avea 1 an si jumatate s-a nascut si celalalt copil si indemnizatia pentru primul copil mi-a fost taiata deoarece m-au bagat cu ultimul copil in concediu de crestere al copilului (deci eu practic am pierdut 6 luni de indemnizatie cu primul copil) .Deci intrebarea este legata de cele 6 luni pierdute de indemnizatie.S i as mai avea o intrebare:stie cineva daca exista vreun stimulent sau ceva de genul (in afara de indemnizatia de crestere a copilului) pentru al treilea copil ?
Am uitat sa mentionez ca in contractul de donatie este precizat faptul ca mai exista doi rezervatari susceptibili,dar ca fiecare dintre acestia au fost dotati corespunzator(nu este specificat cum au fost ei dotati),alte clauze nu mai sunt.
In aceste conditii ce putem face noi ca sa fim siguri ca acest apartamnet nu va fi revendicat de nici unul dintre cei doi frati.Astept solutii.Va rog raspundeti-mi.
sa inteloeg ca nu exista varianta ca sotul meu sa renunte la acest act de donatie si astfel el sa fie revocat?Atunci daca fratii dau o declaratie ca nu mai au nici o pretentie asupra imobilului,mai pot emite vreo pretentie in cazul unei succesiuni?
sau ma gandeam acum ,daca ceilalti 2 copii(fratii sotului meu) ar da o declaratie prin care renunta la orice drept asupra apartamentului(dobandit de sotul meu prin donatie de la parintti lui),atunci contractul de donatie se mai poate ataca?
multumesc pt raspunsuri.Ma gandeam la 2 variante:
-cea cu vanzarea si apoi re cumpararea bunului obtinut prin donatie sau
- daca cumva exista posibila revocarea contractului de donatie si intocmirea unui act de vanzare cumparare(nu stiu ce taxe ar fi pentru acea revocare-daca se poate asta)
Un apartament obtinut prin contract de donatie poate fi vandut de catre donatar si apoi recumparat,pentru a nu mai fi probleme in cazul unei succesiuni?
In mare parte am inteles.Acum mai intervine o problema:sotul meu poate vinde apartamentul (cu contract de vanzare-cumparare) ca apoi sa-i recumpere?Se poate asa ceva.?Acest lucru mai poate fi atacat?
Buna ziua.Am si eu o nelamurire legata de un contract de donatie.Sa va explic:
Sotul meu a dobandit un contract de donatie de la parintii lui(in prima faza cu o clauza de drept de habitatie viagera,dupa care s-a facut la notariat inca un act prin care au renuntat si la dreptul de habitatie viagera.).Mentionea ca sotul meu mai are 2 frati.As dori sa stiu daca acest contract se poate ataca,daca da in ce temei si ce s-ar putea face.
Am si eu o intrebare.In data de 01.03.2006 am nascut si am stat in concediu de crestere a copilului timp de doi ani,respectiv 01.03.2008.Cand m-am intors la serviciu,,s-a operat in cartea de munca reluarea activitatii cu data de 03.03.2008 (data de 01.03.2008 picand sambata). datorita conditiilor de la acel loc de munca m-am lichidat cu data de 28.04.2008 si m-am angajat in alta parte tot cu data de 28.04.2008..Ideea este ca la sfarsitul lui martie am ramas insarcinata si trebuie sa nasc aproximativ prin 15 decembrie. Intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului,avand in vedere ca din martie ,de cand mi-am reluat activitatea sunt doar 9 luni,si ca inainte am stat in concediu de crestere a copilului?