avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de donatie

Un apartament obtinut prin contract de donatie poate fi vandut de catre donatar si apoi recumparat,pentru a nu mai fi probleme in cazul unei succesiuni?
Cel mai recent răspuns: bogdanraluca , utilizator 19:38, 12 Octombrie 2010
Sigur, Puteti incheia orice acte care nu sunt prohibite de lege...daca vor mai fi sau nu probleme in cazul unei succesiuni, depinde de situatie, in toata complexitatea ei.
Se poate, dar va ramane atacabil actul initial de donatie, petentul urmand a cere si desfiintarea contractulelor de vanzare.
nu e o solutie tocmai buna.. poate nu ataca nimeni actul de donatie. in afara de asta, cat platiti pt acte, platiti sulta rezervatarilor in caz de..
se poate, chiar e o varianta f buna in opinia mea.
multumesc pt raspunsuri.Ma gandeam la 2 variante:
-cea cu vanzarea si apoi re cumpararea bunului obtinut prin donatie sau
- daca cumva exista posibila revocarea contractului de donatie si intocmirea unui act de vanzare cumparare(nu stiu ce taxe ar fi pentru acea revocare-daca se poate asta)

Alte discuții în legătură

Apartament ipotecat inainte de casatorie printzesa18 printzesa18 Buna Am achizitionat un apartament cu un credit ipotecatar inainte de casatorie. M-am casatorit si as vrea sa-l trec proprietar si pe sotul meu. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)